U OB Virovitica održano stručno predavanje kao uvod u Međunarodni dan sestrinstva

U Društvenom domu Opće bolnice Virovitica održano je stručno predavanje o zdravstvenoj njezi bolesnika oboljelih od ciroze jetre. Predavanje su održale prvostupnice sestrinstva Emina Duvnjak i Jelena Budiša. Ovo predavanje svojevrstan je uvod u obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva. Prije samog predavanja, prisutnima su se obratile glavna sestra, Milja Čupen, ravnateljica Opće bolnice Virovitica, Mirjana Peček, i zamjenica ravnateljice, Edita Smiljanić koje su svim medicinskim sestrama i tehničarima čestitale njihov dan.
-Ovogodišnji slogan „Sestrinski glas za zdrav život“ ukazuje na važnost i utjecaj medicinskih sestara i tehničara koji svojom nesebičnom ljubavlju, radom i žrtvom podižu kvalitetu života pojedinca i zajednice, rekla je Glavna sestra Opće bolnice Virovitica, Milja Čupen.

Međunarodni dan sestrinstva obilježit će se akcijom ispod gradskog sata u petak, 12. svibnja od 10 do 12 sati, u sklopu koje će se mjeriti tlak i razina šećera u krvi. Bit će to prilika i za upoznavanje s Patronažnom službom, a provest će se i edukacija o kvalitetnom načinu zdravog života i prevenciji bolesti te kako postupiti u hitnim situacijama. Organizator je Hrvatska komora medicinskih sestara Virovitičko-podravske županije, a akciju će podržati medicinske sestre i tehničari iz svih razina zdravstvenih ustanova.
(www.icv.hr, ml; foto: M.Lukačić)
[g-gallery gid=”407912″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content