Početna konferencija projekta vrijednog 50 milijuna kuna: Virovitička Opća bolnica smanjit će liste čekanja te povećati funkcionalnost dnevnih bolnica

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održana je početna konferencija projekta “Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica” vrijednog 50 milijuna kuna. Bespovratna EU sredstva odobrena su u stopostotnom iznosu i to je trenutačno financijski najveći ostvareni europski projekt Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije. Provedbom projekta virovitička Opća bolnica smanjit će liste čekanja, broj akutnih kreveta te istovremeno povećati funkcionalnost dnevnih bolnica. Početak radova predviđen je u jesen ove godine.

Nazočne je na početku pozdravila ravnateljica Razvojne agencije VIDRA Emina Kovač, a sam projekt je kroz prezentaciju predstavila njegova voditeljica Neda Martić.

Projekt se sastoji od tri modula:
– Dobivenim sredstvima opremit ćemo pet operacijskih sala, jedinicu za intenzivno liječenje, sobu za buđenje, četiri dnevne bolnice: oftalmološku, pedijatrijsku, internističku i kiruršku i izgradit ćemo jedno novo krilo bolnice u koje ćemo smjestiti sva ti bolnička laboratorija, dakle patohistološki, citološki i medicinsko-biokemijski, što će omogućiti bržu i bolju analizu bržu i bolju analizu. – rekla je ravnateljica Opće bolnice Mirjana Peček.

Podršku projektu dao je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin koji je naglasio da će zajedno sa svojim kolegama pomoći da se bolnica opremi tako da bude primjer u regiji, da može pružati najkvalitetnije usluge ne samo stanovnicima naše županije, već i svima ostalima koji ovdje dolaze.

MG 5654

Predsjednik Upravnog vijeća Igor Andrović naglasio je kako je ovo pokazatelj da se ulažu napori da naši pacijenti dobiju adekvatnu terapiju i potrebnu medicinsku skrb.
– Moram napomenuti i da smo jedna od rijetkih bolnica koja za ožujak ima plus od oko 200.000 kuna i na tome zahvaljujem svim djelatnicima bolnice, medicinskim tehničarima, sestrama, liječnicima, upravi i svima ostalima koji su svojim zalaganjem tome doprinijeli. Time smo pokazali da se timskim radom može mnogo toga napraviti na dobrobit Opće bolnice i prije svega, naših pacijenata. – rekao je Igor Andrović.

Obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak istaknula je važnost koordinacijskog tima na ovom projektu, dok je u ime Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova te SAFU-a nazočnima na entuzijazmu čestitao ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric istaknuvši kako je ovaj projekt dio Vladinog Projekta Slavonija, kojim se želi na područje Slavonije, Baranje i Srijema uložiti 2,5 milijarde eura.

Početnoj konferenciji prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Orahovice Darko Žužak, načelnici Hrvoje Miler i Mirko Mališ, ravnatelj PP Papuk Alen Jurenac, županijski dužnosnici, predstavnici OB Virovitica… (www.icv.hr, mb; foto: Matija Rođak)

 

[g-gallery gid=”406407″]

logo

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content