Radionice “Jaglaca” za osobe s teškoćama u razvoju

U sklopu Dana grada Orahovice Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Jaglac” već treću godinu za redom održala je radionice stručne podrške roditeljima djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama:

– Ove godine održane su dvije radionice u suradnji s Obiteljskim centrom pri Centru za socijalnu skrb Virovitica. Sandra Matošina Borbaš, prof. psihologije održala je radionicu stručne podrške roditeljima odraslih osoba s intelektualnim teškoćama. Psihologinja je vodila razgovor roditelja koji su podijelili svoja životna iskustva i na taj način pružili podršku jedni drugima. Važno je istaknuti kako su roditelji prepoznali svoj životni put koji kreće s izazovom, zatim prihvaćanjem djeteta s teškoćama u razvoju sve do pomirenja i prepoznavanja bogatstva koje im donosi život s odraslim osobama s intelektualnim teškoćama u kojem im svakako veliku podršku pruža Udruga Jaglac. Tamara Sadlovski, prof. defektologije održala je interaktivnu radionicu za korisnike Udruge “Jaglac” na temu „Moje tijelo“. Korisnici su uz razgovor izradili i zajednički plakat. Sve u svemu, dobro su se zabavili i nešto naučili. – rekla je predsjednica Jaglaca Đurđa Šimatović.

Osim ove dvije radionice, prisutnima je predstavljena akcija Udruge „Jaglac“ za prikupljanje sredstava na platformi Doniraj.org (http://www.doniraj.org/) za sprave za vježbanje koje će biti postavljane u dvorištu Udruge. (www.icv.hr, vg; foto: Vladimir Grgurić)

0505jaglac1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content