SDP-ov kandidat za načelnika Voćina osuđen jer je prevario vlastitu općinu

Prema pisanju portala Direktno.hr, SDP-ov kandidat za načelnika u Općini Voćin Marjan Đorđević (na fotografiji lijevo) nakon predaje lista osuđen je na Općinskom sudu u Virovitici na jedinstvenu zatvorsku kaznu od godinu dana, odnosno na tri godine uvjetno. Portal Direktno u posjedu je osuđujuće presude protiv SDP-ovog kandidata u Voćinu.

Đorđević je osuđen zbog počinjenja kaznenih djela protiv imovine prijevarom te krivotvorenjem isprava. Oštetio je Općinu Voćin za oko 9000 kuna.

Naime, neovlašteno i lažno je koristio potpore namijenjene redovnim studentima od 2009. do 2011. godine. Đorđević je u tom razdoblju pao i ponavljao prvu godinu na stručnom studiju strojarstva Veleučilišta u Karlovcu te potom upisao drugu godinu, a na uvjerenjima je to falsificirao i prikazao kako je redovno upisivao školske godine. Na taj je način od Općine Voćin ishodio financijsku potporu od 500 kuna mjesečno za studente koji redovito studiraju.

Đorđević je, dakle, osuđen zbog dva kaznena djela prijevare na tri mjeseca zatvora te zbog dva kaznena djela krivotvorenja službene isprave na šest mjeseci zatvora. Riječ je o jedinstvenoj kazni u trajanju jedne godine zatvora.

Sud je Đorđeviću naložio i plaćanje troškova postupka od 300 kuna. Đorđević, inače rođen u Gnjilanima (Kosovo), po zanimanju je radnik i službeno ima plaću od 2400 kuna. Đorđević još ima pravo na žalbu na spomenutu presudu.

Zamoljen da komentira presudu i da odgovori na pitanje hoće li se povući iz kandidature, Đorđević je za portal Direktno odgovorio samo “bravo” i prekinuo kontakt.

Peđa Grbin, potpredsjednik SDP-a i saborski zastupnik, za portal Direktno rekao je da o “ovom slučaju ne zna ništa i da u stranci o tome nisu imali saznanja te će sada detaljno istražiti o čemu se radi i poduzeti eventualno potrebne mjere”.

O Đorđeviću, inače predsjedniku općinske organizacije SDP-a u Voćinu, koji na svojim profilima objavljuje fotografije s čelnicima SDP-a kolege nemaju dobro mišljenje, a među brojnim grijesima spominje se i sklonost kocki, no javno nisu željeli o tome govoriti. (direktno.hr)

[g-gallery gid=”409437″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content