Učenici Industrijsko-obrtničke škole Virovitica na izložbi inovacija u Ivanić-Gradu

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić u četvrtak će u Ivanić-Gradu otvoriti četvrtu Međužupanijsku izložbu inovacija I3G na kojoj će se u dva dana, 11. i 12. svibnja predstaviti više od 200 djece i mladih iz nekoliko hrvatskih županija. Izložbu organizira Elektronički i računalni klub Ivanić-Grad.

Inovativne ideje i projekte ove godine na izložbi predstavljaju studenti s vodećih domaćih tehničkih fakulteta i učenici srednjih strukovnih škola iz većeg dijela Hrvatske, među njima i učenici Industrijsko-obrtničke škole Virovitica. Među sudionicima izložbe je i nekoliko uspješnih inovatora i poduzetnika s kojima će mladi moći razmijeniti iskustva poput ambasadora izložbe, poznatog inovatora, osnivača i direktora tvrtke DOK-ING Vjekoslava Majetića.

Za izlagače i posjetitelje je pripremljen zanimljiv popratni program predavanja i radionica. Izdvajamo inspirativna predavanja „Kreativnost u obrazovanju“ Predraga Palea, „Što je zajedničko IT industriji i ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji“ Marka Severa i „Hoće li nam roboti oteti posao/Zašto upisati FER“ Ane Sović Kržić. Mladima će osobito zanimljive biti informatičke i robotičke radionice Hrvatske zajednice tehničke kulture, Hrvatskog saveza CB radioklubova te natjecateljske radionice „ZXQuest“ i SMS@433“ Elektroničkog i računalnog kluba. U panel diskusiji raspravljat će se o inovacijama i zakonodavnom okviru Republike Hrvatske. Kako je jedna od glavnih tema izložbe elektromobilnost u Hrvatskoj, posjetitelji će moći pogledati i nekoliko vrlo zanimljivih vozila na tu temu. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content