Virovitičko-podravskoj županiji prošao i sustav navodnjavanja Đolta, potpisivanje ugovora za ovaj te projekt Novi Gradac – Detkovac u četvrtak u Vladi RH

Nakon što je Virovitičko-podravskoj županiji prošao projekt navodnjavanja Novi Gradac – Detkovac, vrijedan 43.113.195,00 kuna kojim će se natapati površina od 765 hektara, prošao je i sustav navodnjavanja Đolta.

Naime, Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Virovitičko-podravskoj županiji, kao nositelju projekta, poslala je Odluku o prihvatljivosti sustava navodnjavanja Đolta – I. Faza. Odobreno je 12.421.215,48 kuna za po projektu 200 hektara navodnjavane površine.

Svečanost potpisivanja ugovora za ova dva projekta, koje je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj VPŽ, održat će se u četvrtak 11. svibnja u 12,00 sati u Vladi RH. Tako će Virovitičko-podravska županija u skoroj budućnosti postati lider u navodnjavanju na području RH.

Uz ova dva projekta koji obuhvaćaju 1.000 hektara, uskoro se očekuje puštanje u pogon sustava navodnjavanja Kapinci – Vaška, koji se rasprostire na 1.260 hektara. Ovi projekti ponudit će dodatan zamah u razvoju poljoprivrede, navodnjavajući plodna polja vodom iz rijeke Drave. (www.vpz.hr, Fotografija: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content