Započele aktivnosti za uvođenje CAP programa u škole na području naše županije

Osnovna škola August Cesarec Špišić Bukovica započela je s aktivnostima vezanim uz uvođenje CAP programa u škole na području Virovitičko-podravske županije. Riječ je o programu prevencije zlostavljanja koji je do sada uveden u sve županije u Republici Hrvatskoj. Dužnost za uvođenje programa u škole naše županije preuzele su CAP trenerice Mateja Fras Venus i Martina Tolušić na čelu sa županijskom koordinatoricom Anitom Jendrašić.
Aktivnosti su započele predavanjem za sve djelatnike škole u matičnoj školi u Špišić Bukovici. Djelatnici škole oduševljeni su ovim programom, no istovremeno i šokirani statističkim podacima učestalosti zloostavljanja. Sljedeća aktivnost je roditeljski sastanak s roditeljima učenika 3. razreda Područne škole Bušetina te radionica s djecom. Krajem lipnja planiran je sastanak CAP predstavnika Republike Hrvatske s predstavnicima naše županije kako bi se napravio plan uvođenja CAP-a u sve osnovne škole.

Osnovni ciljevi CAP-a su:

  • Smanjiti ranjivost djece i njihovu izloženost različitim oblicima zlostavljanja kvalitetnim informiranjem i poučavanjem učinkovitim prevencijskim strategijama.
  • Potaknuti lokalnu zajednicu da sprječavanje nasilja među ljudima, a posebno zlostavljanja djece, prepozna kao svoj važan cilj i nastojanje.
  • Potaknuti obrazovne institucije na sustavan pristup prevenciji zlostavljanja djece. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content