Završeni radovi na energetskoj obnovi Učeničkog doma Virovitica

Završeni su radovi na energetskoj obnovi zgrade Učeničkog doma Virovitica. Energetska obnova učeničkog doma provodi se u sklopu pilot projekta 4c1.2. energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja. Nositelj projekta je Učenički dom Virovitica u suradnji s Virovitičko – podravskom županijom i Razvojnom agencijom Virovitičko – podravske županije VIDRA-om.

Energetska obnova zgrade Učeničkog doma obuhvatila je radove na izolaciji vanjskog zida, izolaciji stropa prema negrijanom tavanu, izolaciji krova iznad grijanog prostora, te zamjenu unutarnje rasvjete.

Radove na energetskoj obnovi izvodila je tvrtka Slavić-inženjering d.o.o. iz Virovitice, dok je stručni nadzor provodila tvrtka Croming d.o.o. iz Pitomače.

Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) u intenzitetu od 30% i Fond za zaštitu okoliša u intenzitetu od 40%. Preostalih 30% sufinancira Virovitičko – podravska županija. Ukupna vrijednost projekta je 1.326.434,21 HRK, dok prihvatljivi troškovi iznose 1.162.334,21 HRK.

Cilj projekta je energetskom obnovom Učeničkog doma Virovitica kroz rekonstrukciju rasvjete, te poboljšanjem toplinske zaštite vanjske ovojnice, što uključuje izolaciju krova iznad grijanog prostora, izolaciju stropa prema negrijanom prostoru i izolacija vanjskih zidova, smanjiti potrošnju energije i štetnih emisija CO2, kao i osigurati korisnicima i djelatnicima Učeničkog doma Virovitica ugodniji boravak i rad. (www.icv.hr)

logo 002 vidljivost

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content