Željko Palković i dalje na čelu Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije

Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije održala je u Vatrogasnom domu u Vukosavljevici izborno-izvještajnu skupštinu na kojoj je usvojeno izvješće o radu, kao i financijsko izvješće za prethodno mandatno razdoblje.

Vatrogasna zajednica VPŽ broji 16 vatrogasnih zajednica općina i gradova, 54 dobrovoljna vatrogasna društva te dvije javnovatrogasne postrojbe. Uz redovne aktivnosti, kao što je financiranje usavršavanja vatrogasnih kadrova, održavanje natjecanja i slično, treba napomenuti da je uz pomoć Virovitičko-podravske županije i tadašnjeg župana Tomislava Tolušića izgrađeno vlastito vježbalište – simulator plamenih udara, po čemu je VZ VPŽ osma u Republici Hrvatskoj. Također, jedini u Hrvatskoj financiraju odlazak vatrogasne mladeži u kamp Fažana.

Skupština je bila i izborna te je izabrano novo rukovodstvo. Predsjednik županijske Vatrogasne zajednice i u naredne četiri godine ostaje Željko Palković, njegov zamjenik je Zlatko Maraković, a vršitelj dužnosti zapovjednika Stjepan Venus. Skupštinu su svojom nazočnošću uveličali i brojni gosti, među kojima su bili načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović, načelnici općina Špišić Bukovica i Gradina, Hrvoje Miler i Marko Ajček te predstavnici vatrogasnih zajednica iz Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Koprivničko-križevačke županije… (www.icv.hr, mb; foto: M. Bašić)

[g-gallery gid=”412315″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content