Elena Koleno osvojila prvu nagradu na fotonatječaju u Slovačkoj

Učenica sedmoga razreda OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica Elena Koleno ovaj je tjedan boravila u slovačkom gradu Banska Bystrica. Ondje je, u uredu gradonačelnika, od strane svjetski poznate slovačke fotografkinje Milote Havrankove, primila vrijednu nagradu za osvojeno prvo mjesto na međunarodnom fotografskom natječaju za učenike slovačkog jezika u inozemstvu.

U pratnji svoje mentorice i učiteljice slovačkog jezika Maje Kanđere i ravnateljice škole Larete Žubrinić, Elena je sudjelovala na edukacijama koje su za učenike i mentore vodili majstori fotografije sa Sveučilišta Mateja Bela u Banskoj Bystrici. Domaćini su organizirali i posjet spomeniku kulturne baštine selu Vlkolinec pod zaštitom UNESCO-a te obilazak Umjetničke akademije.

Na ovom fotonatječaju sudjelovali su učenici iz Rumunjske, Srbije, Poljske i Ukrajine dok je Elena bila jedina predstavnica iz Hrvatske. Kao izborni predmet, slovački jezik uči se u bukovačkoj školi po modelu C od 2007. godine. Nastava se odvija u miljevačkoj područnoj školi i trenutno je pohađa 13 učenika koji svake godine uspješno sudjeluju na raznim natječajima i imaju priliku često putovati u Slovačku kako bi u društvu svojih vršnjaka iz raznih europskih zemalja razvijali znanje o jeziku i kulturi svojih predaka – Slovaka.

(www.icv.hr, žđ, lž; Foto: Lareta Žubrinić)

[g-gallery gid=”415325″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content