Izrada prometnog Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska – prilika za konkurentnost 5 slavonskih županija

U županijskoj vijećnici u Virovitici održana je početna konferencija projekta “Izrada prometnog Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska” koji sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda. Projektom će se izraditi Master plan razvoja prometnog sustava s pripadajućom strateškom procjenom utjecaja na okoliš i njegova integracija s izrađenim master planovima ostalih područja koji čine funkcionalnu regiju. U projekt će direktno biti uključeno pet županija, od kojih će Virovitičko-podravska županija biti nositelj, a preostale četiri, Vukovarsko-srijemska, Osječko-baranjska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska, sudjelovat će kao ravnopravni partneri u provedbi projekta.

Početnoj konferenciji prisustvovali su pomoćnik ravnatelja SAFU-a Marko Župan, zamjenici župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, Darko Žužak, Igor Pavković, predstavnici slavinskih županija uključenih u projekt, županijski pročelnici te ravnatelji i direktori županijskih institucija.

ROK DVIJE GODINE
– Izradom Master plana, za koji imamo rok dvije godine, uvidjet ćemo koje su naše potrebe vezano uz prometnu infrastrukturu na području istočne Hrvatske, odnosno na području pet slavonskih županija. Riječ je o cestovnim i prometnim potrebama za određenu poslovnu infrastrukturu, za zdravstvene i obrazovne institucije, za sportsko-rekreacijske centre i drugo. Radi se o projektu u koji će biti uključeni svi budući projekti koje ćemo moći prijavljivati na EU fondove – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Riječ je o vrlo važnom dokumentu za analizu prometnog stanja kako naše županije, tako i ostalih uključenih u projekt. Izrada Master plana poboljšat će prometnu dostupnost cijelog područja kroz razvoj učinkovitog prometnog sustava. Virovitičko-podravska županija ovim će projektom posredno stvoriti uvjete za ekonomski rast područja putem novog zapošljavanja, a u cilju stvaranja nove vrijednosti putem izgradnje i razvoja prometne infrastrukture. Rezultat projekta bit će povećana konkurentnost županija i ovo je prvi korak prema tome.

Ukupna vrijednost projekta je 6,844.500 kuna, a iz Kohezijskog fonda odobreno je 85 posto bespovratnih sredstava, odnosno 5,817.825 kuna. Sredstva prijavitelja i partnera na projektu su u prihvatljivom iznosu 1,026.675 kuna. Projekt je izradila Razvojna agencija VIDRA. (www.icv.hr, mb; foto: Martina Bašić)

[g-gallery gid=”416162″]

logici 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content