Dan Općine Čađavica: Zlatna plaketa lovcu i sportašu Berislavu Martinčeviću

U Mjesnom domu u Čađavici održana je svečana sjednica općinskog Vijeća Čađavica u povodu Dana općine i blagdana svetog Petra apostola. Uoči sjednice, izaslanstvo Općine na čelu s načelnikom Mirkom Rončevićem, županom Igorom Androvićem, pomoćnikom ministra Nenadom Križićem te gostima i mještanima, na mjesnom su groblju kod središnjeg križa položili vijence i zapalili svijeće za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, za koje je molitvu predvodio župnik čađavački, vlč. Stjepan Vuk. Sjednici su nazočili pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, predsjednik županijske Skupštine VPŽ Miran Janečić, načelnik općine Čađavica Mirko Rončević, načelnici općina, Špišić Bukovica Hrvoje Miller, Mikleuša Milan Dundović i Sopja Berislav Androš, predsjednik OV Čačinci Tomislav Tomić, predsjednik HVIDR-e VPŽ Zvonko Gorički, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima VPŽ Tatjana Arnold Szabo i mnogi drugi.

Sjednicu je otvorio predsjednik Vijeća općine Čađavica Josip Piskač, pozdravivši goste te predstavivši rad općinskog Vijeća u prošlom i početkom tekućeg mandata. Načelnik općine Mirko Rončević nazočnima je prezentirao provedene projekte te najavio nove:
– Općina se znatno razlikuje od svog osnivanja do danas, a ta razlika se ponajviše primjećuje na infrastrukturnoj razvijenosti, na što sam posebno ponosan. U 2016. godini odradili smo niz vrijednih projekata, među kojima bih izdvojio sanaciju postojećih cesta u naselju Čađavica u vrijednosti većoj od 250 tisuća kuna, popravak nekoliko mostova na području općina, investicije vrijedne 52 tisuće kuna te asfaltiranje parkirališta u Kolodvorskoj ulici, kod Lovačkog doma u Čađavici u vrijednosti od 86 500 kuna. Izradili smo strateški plan razvoja općine Čađavica 2015.-2020., u prethodnoj godini dosta sredstava je izdvojeno za izradu projektne dokumentacije za natječaje pri europskim fondovima pa smo tako prikupili potrebnu dokumentaciju za modernizaciju javne rasvjete, izgradnju nerazvrstane ceste u poduzetničkoj zoni, za nogostup u Čađavačkom lugu te za zgradu sportsko-rekreativne namjene. Moram istaknuti daje općina osigurala sredstva za kupnju kompletnog likovnog pribora za učenike razredne nastave , školskog pribora za likovnu i tehničku kulturu za učenike predmetne nastave te za radne listiće i likovni pribor za predškolski uzrast. Ovdje moram naglasiti obzirom na upite mještane zašto nismo investirali u nove udžbenike, vrlo jednostavno, od školske godine 2018./2019. Stižu potpuno novi udžbenici pa bi ove godine kupljeni izgubili smisao. – rekao je između ostalog Rončević.

Župan Igor Andrović pohvalio je rad načelnika Rončevića i njegovog tima te među mnoštvom zajedničkih projekata Županije i općine naglasio:
– Kao općina i kao županija najbrže se razvijamo od svih županija u Hrvatskoj. U tom pravcu radimo zajedničke projekte, a kao glavni projekt u narednom razdoblju bih istaknuo [g-gallery gid=”417540″]izgradnju nove ambulante gdje je općina dala zemljište, ishođena je projektna dokumentacija od strane Doma zdravlja VPŽ, izdana je građevinska dozvola i mi sada samo moramo iznaći sredstva što ćemo ubrzo zajedno i učiniti. Uvijek mi je zadovoljstvo doći ovdje, posebno u danima Općine kada je ovdje pregršt događanja i koristim priliku čestitati svim mještanima njihov dan. – rekao je I. Andrović. Na kraju se obratio pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić dotaknuvši se između ostalog i novog Zakona o hrvatskim braniteljima:
-Ovih dana smo izašli napokon u javnost i krenula je javna rasprava i savjetovanje vezano za novi Zakon o hrvatskim braniteljima i njihovih obitelji. Donosimo niz dobrih stvari i zato pozivam i vas iz Čađavice da se putem Interneta aktivno uključite u raspravu svojim prijedlozima nam još više pomognete da Zakon bude još bolji i bliži onima koji su zaslužni za slobodnu i neovisnu nam Hrvatsku. Svi smo tu da pomognemo, tu smo da radimo, poslušamo i pomognemo, zato imamo tu mogućnost u Zagrebu u državnim institucijama – rekao je, između ostalog, N. Križić. Sjednicu su svojim nastupima začinili članovi KUD-a Podravina Čađavica te lokalna pučka pjesnikinja Marija Kenjerić. Na kraju sjednice podijeljene su zahvalnice i plakete zaslužnima za promicanje ugleda općine. Zahvalnice su pripale legendarnom tamburaškom skladatelju Josipu Ivankoviću, potom Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima VPŽ, KUD-u Podravina, NK Mladost 1930. Čađavica, Ivi Dugaji, tvrtci Jukić d.o.o. i oraču Hrvoju Matijašku. Srebrnu plaketu općina Čađavica dodijelila je Zajednici udruga HVIDR-a VPŽ, a najveće priznanje Zlatnu plaketu dobio je sjajni sportaš i lovac, poznati Berislav Martinčević. U ime nagrađenih obratio se Josip Ivanković zahvalivši Općini što je prepoznala rad ljudi i njihov doprinos općini Čađavica.

Tekst i foto: Vladimir Grgurić

[g-gallery gid=”417550″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content