LIJEPE NA VININ NAČIN: Sunce i opekline

Kada kažemo LJETO, prva asocijacija bi bila more i sunce! Hm, daaa! Zvuči divno. U zraku se osjeti miris soli i kreme za sunčanje. Uglavnom ne možemo odoljeti toj raskoši: sunce i vjetar u kosi. No, često se dogodi da pretjeramo i zaboravimo na kreme za zaštitu od sunca, ali to osjetimo tek kada nas koža počne lagano zatezati ili kako bih ja rekla “kao neki mali mravci”.

Zaštitne kreme bi trebali koristiti svi. Bez obzira imate li već podlogu ili ne. Koliko nas hrani vitaminom D, sunce toliko može i štetiti našoj koži. Kakva sve šteta može biti, to ovisi o tome koliko smo pretjerali. Što učiniti u slučaju crvenila?

Odličan savjet koji će vam dati baka je jogurt. Također se poslužite oblogom od hladnog mlijeka koji ćete nanijeti na osjetljivo područje i držati 20 minuta. Za opekline poslužit će smjesa koju ćete napraviti od meda i bjelanjka. Za lice bi vam preporučila vrećice čaja od kamilice koje uronite u vrelu vodu te ih ohlađene stavite na lice. Za kožu koja zateže i crveni ovo je idealno rješenje, za sve više od toga javite se svom liječniku.

Eto, dragi moji, možda nije najdraža, ali je jedna bitna ljetna tema. Čuvajte svoju kožu. Lijep pozdrav od vaše Vine!

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content