Top 5 savjeta za bezbrižno ljetovanje s djecom

KREMA ZA ZAŠTITU OD SUNCA visoke zaštite, SPF 50, nezaobilazna je na ljetovanju. Potrebno ju je nanositi pola sata prije izlaganja suncu, nakon svakog kupanja i novi sloj svaka 2 sata. Ne zaboravimo šeširiće, sunčane naočale te prozračnu pamučnu odjeću koji će dodatno štititi od UV-zraka.
REPELENTI, tj. sredstva za odbijanje insekata. S toplim vremenom dolaze i komarci, a njihovi ubodi su česti i vrlo iritantni, posebice djeci.
ANTIHISTAMINICI u obliku kreme ili gela za smirivanje kože nadražene ubodima insekata, opeklinama od sunca i ostalim čimbenicima. Ova sredstva hlade, umiruju svrbež, smanjuju otok i bol.
KAPI ILI SPREJ ZA NOS, pastile ili sprejevi za grlo namijenjeni djeci. Spas su za prehlade koje se nerijetko pojavljuju na putovanjima i to ponajviše zbog duljeg boravka u moru ili izloženosti klima-uređajima podešenih na prenisku temperaturu.
SIRUP ILI ČEPIĆI protiv bolova i povišene temperature također su neizostavni. Povišena temperatura se često javlja zbog dužeg izlaganja na suncu.

Tekst: Mirjana Lukačić

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content