Uređuje se Mjesni dom u Jasenašu

Tvrtka Kunkić radi na pripremnim radovima na obnovi Mjesnog doma u Jasenašu. Vrijednost radova iznosi 515.725,75 kuna od čega je Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gradu Virovitici odobrio financijsku potporu u iznosu od 300.000,00 kuna. U sklopu obnove sanirat će se zidovi te podovi, strop, krovište, pročelje, kao i nogostup oko objekta, a dom će dobiti i novu stolariju. Radovi će biti privedeni kraju kroz 90 dana.

Početak pripremnih radova obišao je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin koji je tom prigodom istaknuo da je Jasenaš prvo oslobođeno naselje u Republici Hrvatskoj te je samim time ušlo u Hrvatsku povijest, ali i stvorilo obvezu da ovo naselje zasja starim sjajem.

  • Prije nekoliko godina povezali smo Jaenaš asfaltom te doveli vodu. U dio naselja postavljeni su novi betonski stupovi, a sada krećemo i s uređenjem Mjesnog doma i okoliša, istaknuo je zadovoljno gradonačelnik.

Radove je pozdravio i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Jasenaš Vladimir Glumbić istaknuvši da je u proteklih par godina odrađeno nekoliko projekata koji stvaraju uvjete za ostanak mještana u naselju, ali i dolazak novih.

  • Nedostaje trgovina, a problem predstavljaju i napuštene parcele, rekao je predsjednik Vladimir Glumbić zahvalivši gradonačelniku Kirinu na svemu što je do sada napravio za ovo naselje. (icv.hr, virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content