Virovitičke maturantice dale sto posto: Lucija Relić i Nikolina Bralić bez greške položile fiziku i engleski na državnoj maturi

Maturanti Gimnazije Petra Preradovića i ove su godine uspješni: čak 70 posto njih upisalo je svoj prvi izbor. Virovitički gimnazijalci svojim znanjem briljirali su i na ispitima državne mature te pokazali kako imaju odličnu podlogu za nastavak školovanja. U tome su se posebno istaknule dvije učenice: Lucija Relić, koja je ostvarila 100 posto na ispitu iz fizike te Nikolina Bralić s istim postotkom na ispitu iz engleskog jezika A.

– Ovaj uspjeh zaista mi mnogo znači, on je potvrda mog truda. Priprema za državnu maturu je zapravo trajala sve četiri godine, a intenzivno sam učila mjesec dana uoči ispita. Rezultat je dokaz da sam dobro radila – rekla nam je odlična Lucija Relić koja je upisala svoj prvi izbor, matematiku na PMF-u. Lucija je ove godine izabrana i za najučenicu naše županije u kategoriji četverogodišnjih škola. Uz uobičajene obveze, sudjelovala je i na županijskim natjecanjima iz čak sedam predmeta, na državnoj razini iz matematike i hrvatskog jezika osvojila je treće mjesto.

Od ukupno 108 maturanata iz cijele Hrvatske, koji čine jedan posto najboljih u državnoj maturi, iz Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici uz Luciju Relić su i Anamaria Jurković i Nika Gibanica (Hrvatski jezik A), Roman Yatsukha i Nika Gibanica (Engleski jezik A), Lucija Bajan (Likovna umjetnost) i Karlo Vončina (Politika i gospodarstvo).

Među tri posto najboljih maturanata sljedeći su učenici: Melanija Trupina (Njemački jezik B), Nikolina Bralić (Matematika B), Lucija Relić (Hrvatski jezik A), Luka Kelčec i Roman Yatsukha (Matematika A), Tea Pajdak (Matematika B i Hrvatski jezik A), Leo Mikac (Informatika), Goran Sabo (Fizika), Filip Mihoković i Mirela Deskar (Engleski jezik A), Matea Čerepinko i Stefani Ivanic (Hrvatski jezik A).

Kao i svake godine učenici Gimnazije Petra Preradovića Virovitica upisali su prestižne i atraktivne fakultete. Najveći broj njih odabrao je Medicinu i Fakultet elektrotehnike i računarstva, slijede Matematika, Informatika i Učiteljski studij, potom Strojarstvo i brodogradnja, Građevinarstvo, Fizioterapija, Ekonomija, Pravo, Kroatistika, Kemijski inženjering, Promet, Arhitektura i urbanizam…

– Zadovoljni smo i ponosni što su učenici ove generacije, kao i prijašnjih, uspješno završili svoje srednjoškolsko obrazovanje. Čestitamo svima na izvrsnim rezultatima koji, kao i uvijek, pokazuju da se trud i rad svakako isplati – pohvalila je gimnazijalce ravnateljica Jasminka Viljevac. (www.icv.hr, mb; foto: Arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content