Divovski suncokret obitelji Dronjak iz Virovitice

Vrijednu virovitičku obitelj Dronjak, koja svoj vrt i okućnicu svakodnevno njeguje, ove godine priroda je nagradila svojevrsnim čudom. Naime, u njihovom prekrasno uređenom dvorištu izrastao je divovski suncokret koji svojom ljepotom i stasom mami poglede prolaznika. Umirovljenici su sadnicu suncokreta dobili čak iz Njemačke.
– Sinov prijatelj dao nam je dvije sadnice suncokreta. Jedan nije uspio, a drugi je nadmašio sva očekivanja – kaže umirovljenica Ljiljana Dronjak dok pogledom prelazi preko više od dva i pol metra visokog ukrasnog cvijeta.
Ovaj neobičan suncokret, kako su ga nazvali prolaznici, poseban je dar za Ljiljanu i Milana koji iznimno vole cvijeće i biljke koji krase njihovu svakodnevicu. No, za takvu ljepotu potreban je i velik trud.
– Gotovo svaki dan čupkam travu u vrtu, a suprug i više. Neprestano je u cvijeću – sa smiješkom će Ljiljana D.
Osim suncokreta poglede prolaznika osvajaju i ruže obitelji Dronjak. Nažalost ove godine suša je ostavila traga na njima.
– Od suše su nam se posušile ruže pa čak i trava. Iako imamo bunar i svakodnevno zalijevamo vrt, priroda je učinila svoje – govori Ljiljana, planirajući spremiti sjeme i zasaditi suncokret i sljedeće godine.
(www.icv.hr, tekst i foto: Željka Đaković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content