Do kraja godine obnovit će se ambulante u Cabuni, Čačincima, Vaškoj, Gradini i Turanovcu, u Pitomači će biti postavljena podizna platforma, a Slatini obnovljena ordinacija fizikalne medicine

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović potpisao je u četvrtak, 31. kolovoza, ugovore o izvođenju radova na sedam ambulanti Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, ukupne vrijednosti 1,7 milijuna kuna te ugovor o stručnom nadzoru nad izvođenjem radova.

Radovima će se obnoviti ambulante u Cabuni, Čačincima, Vaškoj, Gradini i Turanovcu, u ambulanti Pitomača ugradit će se vertikalno podizna platforma dok će se u Slatini rekonstruirati ordinacija fizikalne medicine.
Ambulante će biti obnovljene i adaptirane u okviru provedbe europskog projekta “Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Virovitičko-podravskoj županiji”. Ugovori su potpisani s virovitičkim tvrtkama Domogradnja i Dizala Đurčević, obrtom Duga iz Pitomače te IDM-Gradnjom iz Našica. Ugovor za stručni nadzor potpisan je s Cromingom iz Pitomače.

Vjerujem da ćemo adaptacijama i rekonstrukcijama navedenih objekata stanovnicima naše županije, osobito onim u manjim mjestima i općinama, omogućiti da imaju iste ili barem slične uvjete zdravstvene zaštite kao u većim sredinama. Ono što me također veseli je to da su od četiri izvođača njih troje s područja Virovitičko-podravske županije. Stručni nadzor će također obaviti tvrtka s područja naše županije, a riječ je o Cromingu iz Pitomače“ – rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Zamjenik ravnatelja Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Ivica Fotez također je izrazio zadovoljstvo zbog kvalitetnog pristupa saniranju gorućih problema u ruralnim ambulantama.

Nama je ovaj projekt od neizmjernog značaja jer možemo reći da je Dom zdravlja ponovno narodni dom zdravlja. Mi smo dužni brinuti se za sve stanovnike naše županije, a isto tako i za neatraktivne ambulante u ruralnim područjima kojima je zbog dugogodišnje nemogućnosti Doma zdravlja da ih vlastitim sredstvima obnavlja, nužna rekonstrukcija. U tome nam pomaže Virovitičko-podravska županija kroz razna ulaganja koja se produciraju na naše djelovanje, a tu su i sredstva iz europskih fondova“ – rekao je Ivica Fotez.

Potpisivanju ugovora su, uz župana Androvića te predstavnike izvođača radova i stručnog nadzora, nazočile i županijske pročelnice Melita Sirovica i Jasna Abramović.
Za obnovu ambulanti u Cabuni (270.961,08 kn) i Slatini (116.804,38 kn) zadužena je tvrtka Domogradnja, za Gradinu (300.687,09 kn), Turanovac (191.966,46 kn) i Vašku (231.444,46 kn) Trgovačko-fasaderski obrt Duga, za Čačince (247.897,29 kn) IDM – Gradnja te za ugradnju vertikalno podizne platforme u Pitomači (311.051,13 kn) Dizala Đurčević.

Ukupna vrijednost cijelog projekta iznosi 6.641.894,03 kuna, od kojih su Županiji dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 5.595.000,91 kuna. Partner na projektu je Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 85% ukupne vrijednosti projekta dok preostalih 15% sufinancira Virovitičko-podravska županija.

Početak radova predviđen je za početak rujna, a rok za završetak je 90 dana od uvođenja izvođača u posao. (www.icv.hr. mb, foto: M. Bašić)

logo ambulante

[g-gallery gid=”424906″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content