Fotogalerija: U dvorištu Palače Pejačević mališani i odrasli uživali u Roko maštaonici

Nedjelja u dvorištu Palače Pejačević u Virovitici bila je u znaku mašte. Naime, u organizaciji Gradskog muzeja Virovitica te pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Virovitice povodom rokova održana je cjelodnevna manifestacija pod nazivom „Roko maštaonica“. U dopodnevnim i popodnevnim satima najmlađi su uživali u raznim radionicama: Maštaj s Rokom, Iskroji kroj i Lebdeći grad.

IMG 1829

Tako su s profesorom likovne kulture Rokom Idžojtićem od kolaž papira izrađivali pročelja poznatih virovitičkih građevina, odjevne predmete od kartona i voštanih boja izrađivali su uz pomoć kustosice Muzeja Jasmine Jurković Petras dok je kustosica Anamarija Kučan vodila je radionicu izrade lampiona od recikliranih materijala Za tu priliku hodnik Palače bio je posebno uređen za slikanje, a imao je i prigodan naziv – Veseli kutak.

IMG 1768

Atrakcija koja je privukla i male i velike bila je i Nabuko Haufle-Yasuda, majstorica japanskog krasopisa koja je pisala imena na japanskom.
Prostor Palače Pejačević ispunila je i Likovna kolonija gdje su umjetnici slikali vizure našeg grada, a njihovi radovi izloženi su u večernjim satima.

IMG 1916
Kako brojni posjetitelji ne bili ostali gladni na interaktivnom štandu mogli su kušati jela s Mikeškog jestvenika te se i sami okušati u receptima starih jela.
Za kraj Roko maštaonice vizualno glazbeni ugođaj u dvorište virovitičke Palače donijeli su Iva Gavrilović i Matija Sabolić.

(www.icv.hr, žđ; Foto: Mirjana Lukačić i Žejka Đaković)

[g-gallery gid=”422085″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content