Matematičarku Veru Nađ-Lisjak nakon 43 godine rada ispratili u mirovinu

Prvog nastavnog dana školske godine 2017./2018. sjednica Nastavničkog vijeća Strukovne škole Virovitica na dnevnom je redu, uobičajenom za to doba, imala i jednu nesvakidašnju točku: ispraćaj u mirovinu dugogodišnje djelatnice, profesorice matematike Vere Nađ-Lisjak. Bio je to njezin treći dan mirovine. U toj su dirljivoj prigodi kolege, mnogi i njezini bivši učenici, čestitali profesorici na uspješnom radnom vijeku i poželjeli joj sreću u budućnosti.

-Ja sam matematičarka i to u brojkama izgleda ovako: tri godine u osnovnoj školi, 40 godina u srednjoj, ovoj školi, 65 godina života. I znate, čudno je kad znam da danas svi dolaze u školu i idu u razred, a ja ne idem i više neću ići. A u školi sam, uz svoju osnovnu i srednju te fakultet, provela jedan cijeli život. Ali to je život – iskreno je, jednostavno i dojmljivo, ganuta zaokružila svoj radni vijek profesorica Vera Nađ-Lisjak.

U ime Nastavničkoga vijeća uručeni su joj simbolični darovi za uspomenu, a u ime svih govorila je ravnateljica Pavica Biondić-Ivanković:

-Profesorica je uvijek brinula o svojim učenicima, vodila je podrobne bilješke o đacima, uvijek nastojala savjetovati i kad su otišli iz škole, uvijek je znala što je s njima, kamo su se usmjerili, čime se bave, kako žive.

Profesorica mentorica Nađ-Lisjak aktivna je bila i u radu za školu. Kao dugogodišnja predsjednica sindikalne podružnice i predsjednica školskog odbora, uvijek je iznosila svoje primjedbe o svemu za što je mislila da bi se moglo bolje napraviti. Pripremala je učenike za natjecanja, odlično je organizirala sadržajne i zanimljive stručne izlete za učenike i nastavnike. I dalje, kako je rekla, ne namjerava mirovati. Svi kolege žele da joj se, uz dobro zdravlje, ostvari sve što će još isplanirati kako bi mogla uživati u danima svoje zaslužene mirovine.

(www.icv.hr, Marija K.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content