Potpisan ugovor: Gotovo 8 milijuna kuna za 44 pomoćnike u nastavi s područja Virovitičko-podravske županije

U ime virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić, potpisali su ugovor o provedbi četverogodišnjeg projekta Virovitičko-podravske županije „In-In – integracija i inkluzija“ za osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III.” Prema navedenom projektu ukupno 44 osobe bit će zaposlene na četiri godine.

Za navedeni projekt, Virovitičko-podravskoj županiji je osigurano bespovratnih 7.566.487,82 kune, a ostatak do punog iznosa, koji je 7.973.116,80 kuna, osigurat će Virovitičko-podravska županija. Ove godine, projektnu prijavu napisala je Virovitičko-podravska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ uz suradnju s VIDRA-om,
Nastavak je to već dvogodišnjeg projekta, koji je započeo još u vrijeme tadašnjeg župana Tomislava Tolušića. Naime, 2015., zaposleno je 79, a 2016. godine 49 pomoćnika u nastavi ovih iznimno uspješnih projekta Virovitičko-podravske županije i VIDRA-e. (www.vpz.hr, Fotografije: Facebook)