Jučer dva naleta vozila na pješakinje

Jučer 25. listopada oko 9.45 sati, u Virovitici, dogodila se prometna nesreća u kojoj je dijete zadobilo tjelesne ozlijede. Prometna nesreća se dogodila, kada je 24 – godišnji vozač, upravljao osobnim automobilom virovitičkih registarskih oznaka, koje je bilo tehnički neispravno, kolnikom Ulice Stjepana Radića u pravcu Čemernice, gdje se dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza nije približavao sigurnom brzinom tako da može vozilo zaustaviti kako bi propustio pješake, pri čemu na pješačkom prijelazu prednjim dijelom vozila, udario u dijete – pješakinju, koja je od siline udara pala na kolnik i zadobila tjelesne ozljede, te je prevezena u OB Virovitica. Vozač alkotestiran – bez reakcije na alkohol. Protiv vozača slijedi obvezni prekršajni nalog.

Isto tako, jučer oko 18 sati u Virovitici, u Ulici Ljudevita Gaja, 62 – godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom virovitičkih registarskih oznaka, kojom prilikom se isto tako dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza nije približavao sigurnom brzinom tako da može vozilo zaustaviti kako bi propustio pješake, pri čemu na pješačkom prijelazu, lijevim bočnim ogledalom automobila, udario u 21 godišnju – pješakinju, uslijed čega je pješakinja pala na kolnik i zadobila tjelesne ozljede, te je prevezena u OB Virovitica. Vozač alkotestiran pri čemu je koncentracija alkohola bila 0.16 promila. Protiv vozača slijedi obvezni prekršajni nalog.

Osim toga naleti na dvije pješaka dogodili su se jučer kada je na području Virovitice provedena preventivno – represivna akcija, usmjerena na zaštitu najugroženijih sudionika u prometu, odnosno pješaka. (policija.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content