Najbolja slastičarka u Virovitičko-podravskoj županiji: Sandri Jadek iz Slatine dva zlata, srebro i bronca na Interslastu

U Termama Tuhelj održan je 6. INTERSLAST, Internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva na kojem je predstavljeno 86 eksponata slastica sudionika iz cijele Europe . Kongres je održan u organizaciji izdavačke kuće Robinson, a pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije, Hrvatske gospodarske komore – ŽK Krapina, Obrtničke komore Krapinsko–zagorske županije, Turističke zajednice Krapinsko–zagorske županije, Hrvatskog kuharskog saveza i Saveza hrvatskih slastičara.  Inozemni pokrovitelj je bio najveći svjetski sajam slastičarstva i sladoledarstva SIGEP iz Riminija u Italiji, a inozemni glavni sponzor je Unigra S.r.l. Italija sa svojim brendom Master Martini. Glavni sponzor je bila Podravka d.d. Koprivnica, a stručni i gastro-sponzor Dukat d.d. Zagreb.

1110sandraNa ovom prestižnom slastičarskom natjecanju Slatinčanka, a članica Udruge kuhara grada Orahovice Sandra Jadek bila je najuspješniji natjecatelj sa čak dvije zlatne, jednom srebrnom i jednom brončanom medaljom.

Sandra se prijavila u svih pet kategorija natjecanja, u četiri je osvojila odličja za svoju tortu i pite:

  • Imali smo određene teme za tortu i pite. Kod torti je tema bila ”Jesen u mojoj torti”, a ja sam pripremila tortu pod nazivom ”Slavonska rapsodija” koja je imala biskvit od žira, žele od dunje i kremu od bundeve. U konkurenciji pita bilo je čak četiri kategorije. Prva je bila voćna pita u kojoj sama ja pripremala pitu od borovnice, druga je bila pita od oraha kakvu sam i ja radila, potom treća kremasta pita ili pita od kvasca gdje sam radila pitu od bundeve i četvrta kategorija je bila pita od čokolade gdje sam spravljala čokoladnu pitu s narančom. Nakon zbrajanja svih rezultata, u kategoriji torti sam osvojila srebrnu medalju, broncu sam osvojila za pitu od borovnice, a zlata za pitu od bundeve i od čokolade. Jedino je pita od oraha ostala bez odličja. Što reći nego presretna sam, ovo mi je treći Interslast i svaki puta sam osvojila po neko odličje, ali ovo je prvi puta da kući idem s čak četiri medalje među kojima čak dva zlata. – kaže sjajna Slatinčanka Sandra Jadek te dodaje kako je priprema bila dozvoljena u vlastitim obrtima:
1110sandra4
Srebrna jesenska torta pod nazivom ”Slavonska rapsodija”
  • Sve smo smjeli raditi kod kuće i meni je za pripremu jedne torte i četiri pite trebalo dan i posla dobrog posla, no eto isplatilo se. Treba svakako reći da su stručno povjerenstvo činili vrhunski slastičarski stručnjaci Dragica Lukin, Alma Rekič iz Slovenije, Stjepan Vincek te Miroslav Dolovčak i time su ova odličja još značajnija i veća. Radili smo i pite za novinare, svatko od nas po dvije, ali za to nije bilo proglašenja. – zaključila je Sandra Jadek koja se još jednom potvrdila kao najbolja slastičarka u Virovitičko-podravskoj županiji, a slobodno možemo i reći i puno šire.
1110sandra2
Sandrina zlatna čokoladna pita

Treba svakako reći da je uz briljantnu Sandru,a na ovogodišnjem Interslastu nastupila i Udruga žena Josipovo iz općine Sopje koja je osvojila za svoju pitu od oraha osvojila odličnu brončanu medalju. 6. europski kongres slastičarstva,sladoledarstva i konditorstva Interslast u svojoj koncepciji se zauzima za dva segmenta, upoznati hrvatske slastičare s novitetima svjetskog slastičarstva, ne samo putem predavanja nego i stručnih radionica, te intenzivirati napore da se u bogat svijet izvornih hrvatskih slastica uvede više reda, te da taj potencijal bude iskorišten i u turističko-ugostiteljskoj ponudi. (www.icv.hr, vg)

1110sandra3
Zlatna pita od bundeve Sandre Jadek

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content