U najboljoj utakmici do sada virovitičke košarkašice pružile žestok otpor Podravcu

Virovitičke košarkašice, u okviru Lige kadetkinja Regije Sjever, ugostile su Podravac iz Virja, ekipu koja se u dosadašnjem tijeku natjecanja nametnula kao glavni favorit što i dolikuje kadetkinjama prvoligaške ekipe. Naime ekipa iz Virja u prosjeku utakmice završava sa 40-ak koševa razlike te su i u ovom slučaju očekivale ugodan lagani izlet u Viroviticu.

Ipak ulaz u utakmicu ponudio je nešto drugo. Domaće „frajle“ ušle su u utakmicu bez puno respekta te je prva četvrtina završila u egalu što je podiglo i domaću publiku na noge. Trener gostiju počeo je pokazivati znakove nervoze budući se ove sezone još nije našao u ovakvoj situaciji te je prvi odmor protekao u žustrom objašnjavanju na gostujućoj klupi. Nakon uvodnih nekoliko ravnopravnih minuta u drugoj četvrtini „frajle“ su ipak upale u „crnu rupu“ te su gošće nanizale 10 koševa za redom i izgledalo je da će to biti još jedna uvjerljiva pobjeda Podravki. Tako nije mislio domaći trener Robert Fritz te u poluvremenu smirio svoju ekipu i nastavak je ponudio nešto drugo. Bodrene svojim vjernim navijačima Virovitičanke su odlučile pokazati zube. Briljirala je Mia Šiljković te sa nekoliko odličnih prodora i blokada unijela sigurnost kod svojih suigračica. Važnu kariku činila je i Iva Nater te su njih dvije natjerale gošće na šutiranja sa vanjskih pozicija i slabiji učinak u napadu. U isto vrijeme nekoliko izvrsnih akcija Nike Kozlinger, Marte Grbac i Lucije Vargović utakmicu su opet dovele gotovo u egal. Na kraju je ipak ponestalo snage i kada je utakmica ponovno otišla na desetak razlike trener Fritz dao je priliku i svojim „frajlicama“ (Mia Deskar, Iva Kurjančić, Lana i Lucija Cindrić) koje su u potpunosti opravdale povjerenje, a kao šlag na odlično odigranu utakmicu bila je i trica u posljednjoj sekundi 11-godišnje Mjie Deskar.

Na kraju utakmice trener Virovitičanki Robert Fritz zadovoljno je ustvrdio:

Uh što reći nakon ovakve utakmice. Nedostaje nam iskustva. Naivno smo izgubili nekoliko ključnih lopti no budimo iskreni i realni da nam je netko ponudio ovako dobru utakmicu na početku objeručke bi ju prihvatili. Na kraju mogu samo čestitati igračicama, zahvaliti vjernoj publici i nastaviti raditi jer smo očito na pravom putu.

Rezultat: 61:71 (16:16, 10:24, 20:14, 15:17)

Grbac 10, Tršek, Đaković, Cindrić Lu., Cindrić La., Pejić, Siljković 24, Vargović 6, Deskar M. 5, Kozlinger N. 10, Nater 6, Tkalec, Kozlinger L., Kurjančić. (www.icv.hr, rc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content