U najboljoj utakmici do sada virovitičke košarkašice pružile žestok otpor Podravcu

Virovitičke košarkašice, u okviru Lige kadetkinja Regije Sjever, ugostile su Podravac iz Virja, ekipu koja se u dosadašnjem tijeku natjecanja nametnula kao glavni favorit što i dolikuje kadetkinjama prvoligaške ekipe. Naime ekipa iz Virja u prosjeku utakmice završava sa 40-ak koševa razlike te su i u ovom slučaju očekivale ugodan lagani izlet u Viroviticu.

Ipak ulaz u utakmicu ponudio je nešto drugo. Domaće „frajle“ ušle su u utakmicu bez puno respekta te je prva četvrtina završila u egalu što je podiglo i domaću publiku na noge. Trener gostiju počeo je pokazivati znakove nervoze budući se ove sezone još nije našao u ovakvoj situaciji te je prvi odmor protekao u žustrom objašnjavanju na gostujućoj klupi. Nakon uvodnih nekoliko ravnopravnih minuta u drugoj četvrtini „frajle“ su ipak upale u „crnu rupu“ te su gošće nanizale 10 koševa za redom i izgledalo je da će to biti još jedna uvjerljiva pobjeda Podravki. Tako nije mislio domaći trener Robert Fritz te u poluvremenu smirio svoju ekipu i nastavak je ponudio nešto drugo. Bodrene svojim vjernim navijačima Virovitičanke su odlučile pokazati zube. Briljirala je Mia Šiljković te sa nekoliko odličnih prodora i blokada unijela sigurnost kod svojih suigračica. Važnu kariku činila je i Iva Nater te su njih dvije natjerale gošće na šutiranja sa vanjskih pozicija i slabiji učinak u napadu. U isto vrijeme nekoliko izvrsnih akcija Nike Kozlinger, Marte Grbac i Lucije Vargović utakmicu su opet dovele gotovo u egal. Na kraju je ipak ponestalo snage i kada je utakmica ponovno otišla na desetak razlike trener Fritz dao je priliku i svojim „frajlicama“ (Mia Deskar, Iva Kurjančić, Lana i Lucija Cindrić) koje su u potpunosti opravdale povjerenje, a kao šlag na odlično odigranu utakmicu bila je i trica u posljednjoj sekundi 11-godišnje Mjie Deskar.

Na kraju utakmice trener Virovitičanki Robert Fritz zadovoljno je ustvrdio:

Uh što reći nakon ovakve utakmice. Nedostaje nam iskustva. Naivno smo izgubili nekoliko ključnih lopti no budimo iskreni i realni da nam je netko ponudio ovako dobru utakmicu na početku objeručke bi ju prihvatili. Na kraju mogu samo čestitati igračicama, zahvaliti vjernoj publici i nastaviti raditi jer smo očito na pravom putu.

Rezultat: 61:71 (16:16, 10:24, 20:14, 15:17)

Grbac 10, Tršek, Đaković, Cindrić Lu., Cindrić La., Pejić, Siljković 24, Vargović 6, Deskar M. 5, Kozlinger N. 10, Nater 6, Tkalec, Kozlinger L., Kurjančić. (www.icv.hr, rc)