Nova rasvjeta u dvorani OŠ Ivane Brlić-Mažuranić

U školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić od ovog tjedna u funkciji je nova, energetski učinkovitija rasvjeta. Dvorana je sagrađena prije 15-ak godina te je postojeći sustav rasvjete bio dotrajao i energetski neučinkovit. Radove na rekonstrukciji vrijedne 291.247,50 kuna izvela je tvrtka Area Lighting iz Zagreba. Zahvaljujući novoj rasvjeti na godišnjoj razini postići će se uštede energije od 61 posto, a osvijetljenost je veća za čak 175 posto.

Dvoranu su obišli i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo, zajedno s ravnateljem škole Ivicom Tomljanovićem.

– Na ovo ulaganje odlučili smo jer će nam se, prema izračunima, isplatiti kroz dvije godine kroz uštedu energije. S ulaganjima u osnovno školstvo nastavit ćemo i dalje kako bi učenicima i učiteljima boravak u školi bio što ugodniji, rekao je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Inače, u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad Virovitica od 2010. godine intenzivno ulaže u škole kojima je osnivač. Tako je obnovljena zgrada OŠ Vladimir Nazor te promijenjena kompletna stolarija i krovište, a u OŠ Ivane Brlić Mažuranić stolarija i kondenzacijska kotlovnica. Osim toga, izgrađene su dvije nove školske zgrade i to u Sv. Đurađu i Koriji, dok su u Rezovcu i Rezovačkim Krčevinama škole obnovljene. (www.virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content