U planu unaprjeđenje turističkih sadržaja oko sliva Ođenice i Virovitičkih ribnjaka

U tijeku je izrada Studije uređenja područja oko sliva Ođenice i Virovitičkih ribnjaka te je na tu temu u Gradskoj upravi održan sastanak kojem su prisustvovali gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo, voditeljica Odsjeka za prostorno uređenje Alida Saračević – Moslavac te direktorica Turističke zajednica Grada Katarina Đurđević.

Navedena Studija se izrađuje s ciljem definiranja područja oko Virovitičkih jezera i gornjeg toka Ođenice kao turističko-rekreacijske zone. Njome će se odrediti smjernice za daljnju izradu planova za razvoj turizma na području grada u smislu razvijanja i pružanja što više sadržaja koji će privući turiste.

DESTINACIJA ZA SPORTAŠE I REKREATIVCE, ALI I OBITELJSKE IZLETE

– Cilj je da se urede biciklističke staze i kroz šume, odnosno da biciklisti imaju na raspolaganju uređenu poučnu stazu i preglednu trasu tako da nesmetano mogu uživati u prirodnim ljepotama našeg kraja. Želimo da turistički sadržaji po kojima se Virovitica razlikuje od ostalih destinacija budu dostupni turistima prolaznicima, sportašima, rekreativcima, ali i za obiteljske izlete, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Zamišljeno je da biciklistička staza bude poučne naravi sa svim ucrtanim trasama kretanja biciklista te da bude napravljena, krenuvši od same Virovitice, duž Ođenice prema jezerima i šumi, a u dogovoru s Hrvatskim šumama i Hrvatskim vodama. Osim uređenja biciklističkih staza, cilj je unaprijediti turizam na području ribnjak. U tom pogledu, Studijom će se definirati izvođenje pješačkih mostova, uređenje raznih sadržaja turističke namjene, autokampova, bungalova te turističkih naselja u području Milanovca koji će se spajati s ribnjacima.

Nakon što bude izrađena, Studija će služiti kao temelj za razradu prostornih planova, izdavanja građevinskih dozvola te provedbu istih.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content