Početna konferencija u sklopu projekta „Geopriče UNESCO geoparka“

U utorak 24. listopada, s početkom od 11,00 sati, na Jankovcu će se održati početna konferencija u sklopu projekta „Geopriče UNESCO geoparka“. Planirano ulaganje iznosi 90.090.587,54 kuna uz 85% potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a ostatak sredstava uložit će Park prirode Papuk kao prijavitelj projekta u partnerstvu sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko-podravske županije.

U sklopu ovog projekta, izgradit će se i opremiti Geo-info centar u Voćinu; Opremiti prezentacijska dvorana i vanjske učionice i igraonice „Kuće Panonskog mora“ Centra za posjetitelje Velika; Uspostavit će se Adrenalinski park Duboka za djecu i odrasle s dva poligona. Poligon za djecu sadržavat će 9, a za odrasle 11 elemenata; Obnovit će se i izgraditi vidikovci; Nabaviti posjetiteljski vlak/turistički autobus koji će povezivati Geo-info centra Voćin s Rupnicom i ostalim lokalitetima; Nabaviti 10 električnih i 10 brdskih bicikala i bicikala za iznajmljivanje. U sklopu projekta odradit će se mnogobrojne edukacije i izgraditi županijska prometnica od Slatinskog Drenovca do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije čime će Slatinski Drenovac, asfaltom biti povezan s biserom Slavonije i Papuka – Jankovcem.

To je do sada najveći projektni prijedlog odobren u ovom dijelu Hrvatske. Studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju izradila je VIDRA agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a veliku potporu njegovoj realizaciji dali su i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Čorić kao i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, Tomislav Petric.

Ugovor su u Banskim dvorima, krajem kolovoza ove godine, potpisali ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislav Petric i ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content