Predstavnici Grada Virovitice u obilasku Arbora, jednog od najvećih rasadnika u EU

Zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek Golinac i viši savjetnik za komunalno gospodarstvo u gradskom Upravnom odjelu za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Dinko Rujer boravili su u belgijskom gradu Hulshoutu gdje su obišli rasadnik Arbor. Tom prilikom razmatrali su vrste koje bi mogle biti odabrane za hortikulturno uređenje grada, ali i mogućnosti primjene u održavanju zelenila u Virovitici. Osim toga, upoznati su s novim kultivarima koji prate trendove Europske unije, otporni su na plinove i štetnike koji se javljaju u novije vrijeme te nemaju alergena svojstva.

Inače, Arbor je treći po veličini rasadnik u Europskoj uniji koji je danas sinonim za kvalitetu, a osim europskog, prisutan je i na tržištu Rusije te središnje Azije. Što se tiče Hrvatske, osim Zagreba, prisutni su jedino u Virovitici.

Na sastanku s Vlastom Honjek – Golinac i Dinkom Rujerom predstavnici Arbora istaknuli su kako su zainteresirani za daljnju distribuciju na našem području te praćenje prilagodbe biljaka, a u tom slučaju bili bi i savjetodavna podrška po pitanju održavanja biljaka.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content