Siniša Brlas kao pozvani predavač održao predavanje i radionicu na međunarodnoj konferenciji o ovisnostima

Od 20. do 21. listopada 2017. godine u Zagrebu je održana Treća međunarodna konferencija pod nazivom „Obitelj i škola: ključ slobode od ovisnosti“. Konferencija je održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar Kitarović, a u organizaciji Udruge „U ime obitelji“.

Kao pozvani predavač predavanje i radionicu na Konferenciji održao je profesor psihologije Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Profesor Brlas sudionicima je održao predavanje pod nazivom „Važnost organizacije slobodnog vremena mladih za njihov psihosocijalni rast i razvoj“ te radionicu pod nazivom „Izlasci i alkohol“ kojom prilikom je sudionike upoznao s iskustvom dobre prakse u pomoći mladima u organizaciji slobodnog vremena u Virovitičko-podravskoj županiji.

Cilj je Konferencije bio roditeljima, nastavnicima i odgojiteljima, predstavnicima udruga i zainteresiranim građanima pružiti praktične savjete za prepoznavanje, prevenciju i sprječavanje problema ovisnosti kod djece i mladih. Želja je organizatora bila da domaći i inozemni stručnjaci i praktičari sudionicima predstave konkretne mjere protiv različitih vrsta ovisnosti – o alkoholu, drogi, pornografiji, video-igrama, mobitelima, kocki itd., te da sudionici kroz predavanja i radionice čuju najbolje primjere prakse u školama i obiteljima, iskustva roditelja i nastavnika, kao i preporuke stručnjaka kako prepoznati i suzbijati ovisnost.

Profesor Siniša Brlas pozvan je gostovati na ovoj Konferenciji zbog njegovih dosadašnjih rezultata u provedbi preventivnih aktivnosti među mladima u Virovitičko-podravskoj županiji. Pokazatelj je to kako su iskustva dobre prakse koja nastaju u Virovitičko-podravskoj županiji jedinstvena i kao takva prepoznata, a itekako su primjenjiva i u ostatku Republike Hrvatske, pa i izvan nje. (www.icv.hr, sb)