Sportska i informatička oprema, mini laboratorij i nogometno igralište, kao i oprema za lutkarsko kazalište kroz projekt “4E4K”

U prostorima Dječjeg vrtića CVRČAK Virovitica u četvrtak, 5. listopada, održana je početna konferencija projekta pod nazivom „4 Elements 4 Kids from cross border co-operation and education adjusted for pre-school children”. Projekt je odobren u okviru Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. u ukupnom iznosu 114.866,20 eura, a sufinanciranje Europske unije iznosi 85 posto, odnosno 97.636,26 eura, dok će ostatak podmiriti Grad Virovitica. Nositelj projekta je Dječji vrtić CVRČAK Virovitica, a projektni partneri su Hrvatski vrtić, osnovna škola, gimnazija i učenički dom „Miroslav Krleža“ Pečuh i Razvojna agencija VTA.

Tom prilikom Anka Tomac, ravnateljica Dječjeg vrtića CVRČAK Virovitica, pozdravila je sve prisutne goste koji su uveličali ovu svečanost. Među njima su bili i Gabor Györvári, ravnatelj Hrvatskog vrtića, osnovne škole, gimnazije i učeničkog doma „Miroslav Krleža“ Pečuh, zatim Tihana Harmund, ravnateljica Razvojne agencije VTA, Vlasta Honjek-Golinac, zamjenica virovitičkog gradonačelnika, Alen Bjelica, pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice, djelatnici virovitičkog vrtića, roditelji i drugi gosti. Nakon pozdrava, u ime domaćina glazbeno-scenskim nastupom dobrodošlicu su poželjeli najmlađi sudionici konferencije, djeca predškolskog odgoja, a potom je ravnateljica Anka Tomac predstavila projekt i njegovih 13 aktivnosti.

Osim novih znanja, spoznaja i razvoja smisla za različitost i toleranciju ovim projektom u Dječjem vrtiću CVRČAK Virovitica dvorana će se opremiti sa sportskom opremom, formirat će se mini laboratorij te će se nabaviti informatička oprema, dok će vrtić u Pečuhu dobiti mini nogometno igralište i opremu za lutkarsko kazalište. Cilj projekta je uspostavljanje prekogranične suradnje dvaju vrtića putem različitih odgojno-obrazovnih aktivnosti koje će djeci podići razinu znanja o prirodnim, društvenim i kulturnim vrijednostima pograničnog područja.

(www.icv.hr)

[g-gallery gid=”428313″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content