UČENICI ODUŠEVLJENI STE(A)M TJEDNOM: Biti znanstvenik drugo je na mojoj listi…

U projektu je sudjelovalo po 15 učenika iz OŠ Antuna Gustava Matoša iz Čačinaca s voditeljicama Kristinom Krmpotić i Svjetlanom Carić, OŠ Vladimira Nazora iz Nove Bukovice s voditeljima Marijom Majer i Slavenom Mađarićem te OŠ Rovišće iz Rovišća s voditeljicama Davorkom Medvedović i Blankom Klemić. Za putovanja i boravka u Zagrebu u pratnji nam je bila i predstavnica Školske knjige Natalija Kožić Lukačević, kojoj od srca zahvaljujemo jer nam je bila na usluzi i brinula se o svemu.

U Zagreb smo stigli u srijedu 11. listopada u večernjim satima u Grad mladih. Nakon ukusne večere rasporedili smo se po paviljonima, gdje smo prenoćili. Rano ujutro uputili smo se prema Tehničkome muzeju Nikola Tesla. Ondje nas je dočekalo ljubazno osoblje. Imali smo priliku čuti predavanja naših svjetski poznatih znanstvenika. Tako je Krešimir Čanić imao predavanje o kriptografiji, poznati hrvatski astronom Korado Korlević inspirativno je govorio o planetima, galaktikama i svemiru u predavanju Transhuman, Josip Stepanić upoznao nas je s načinom rada popularnih dronova ta nas je na kraju akademik Vladimir Paar uveo u priču o evoluciji svemira.

Sudjelujući u radionicama, učenici su vidjeli i 3D printanje, naučili su sastaviti od jednostavnih dijelova robote kojima svijetle oči, otkrivali kako šifrirati i dešifrirati poruke, provodili pokuse iz područja biologije i kemije. Na kraju dana nagrađeni su odlaskom u rudnik koji je također oduševio svu djecu. (www.icv.hr, Kristina KRMPOTIĆ, ravnateljica OŠ A. G. Matoša, Čačinci)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content