Oni su uspješni predavači i stručnjaci svojih područja koji su za karijeru izabrali upravo Viroviticu: Dejan Tubić je stručnjak za ruralni turizam

Oni su uspješni predavači i pročelnici koji svakodnevno rade sa studentima. Autori su niza stručnih i znanstvenih radova u Hrvatskoj i inozemstvu, bave se istraživanjima i otvaraju nove horizonte na području turizma, gospodarstva i tehnologije. Nije riječ o priči iz druge države nego o troje pojedinaca koji rade u Virovitici, koji su upravo naš grad izabrali za karijeru, unatoč drugim, primamljivijim ponudama.

– Mlad smo kolektiv i volim reći da smo svojevrsni pioniri Visoke škole koji će napredovati u svom području. Radimo ono što volimo, drago nam je studentima ponuditi specifične kompetencije i znanja, nove studijske programe i zanimljiv sadržaj kako bi kasnije lakše pronašli posao i ostvarili se na području koje ih zanima – kaže Dejan Tubić.

Rođeni Osječanin doselio se u Viroviticu 2012. godine s tadašnjom djevojkom, a sadašnjom suprugom Ivanom. U Osijeku je završio diplomski i poslijediplomski specijalistički studij na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. Sa samo 29 godina stekao je titulu doktora znanosti na temu ruralnog turizma i danas je jedan od rijetkih stručnjaka za to područje u Hrvatskoj. Poznavati do u tančine kompliciranu tematiku hrvatskog turizma koji je tek u povojima u odnosu na razvijene zapadne zemlje, Dejan T. duguje, kaže, svojim roditeljima, ali i životnom iskustvu. Za fakultet se odlučio umjesto profesionalnog bavljenja odbojkom.

– Iskreno, bojao sam se da ni fakultet možda neće biti dovoljan. Gledao sam majku kako prodaje voće i povrće na tržnici u Osijeku, s diplomom i iskustvom na radnom mjestu vrhunskog tehnologa u jednoj osječkoj tvrtki. Ona i otac borili su se i nakon rata, koji je na svima nama ostavio tragove, da meni i sestri omoguće kvalitetno obrazovanje. I danas tvrdim da su me ta tržnica, te vreće krumpira i kašete kupusa izveli na pravi put, kao i moju sestru koja je liječnica, specijalistica obiteljske medicine. Na tržnici smo naučili sve – kako je raditi s ljudima i kako je teško zaraditi svaku kunu. Zato sam još zahvalniji roditeljima, na njihovoj muci za nas – iskreno govori mladi doktor znanosti, stručnjak za ruralni turizam, turizam posebnih interesa, cikloturizam, inovativnost i kreativnost u turizmu koje predaje virovitičkim studentima…U Virovitici su se on i supruga, rođena Virovitičanka, nakon zaposlenja vjenčali, kupili stan, a u budućnosti se nadaju i potomcima. Za Viroviticu kaže da postaje neizostavan studentski grad na mapi Hrvatske te da u njemu vidi prosperitet rasta.

– Zavolio sam Viroviticu i danas ne bih prihvatio ponudu za rad ni na jednom drugom fakultetu ni u drugoj ustanovi. Ovdje su mi kolege, mnogi od njih postali su mi dobri prijatelji, poslije predavanja družimo se uz nogomet i slično. Možda vi to još ne vidite, ali ljudi iz drugih gradova počeli su prepoznavati važnost virovitičke Visoke škole u koju puno ulažu Županija, gradovi i općine. Naše programe odabiru unatoč ponudama na drugim fakultetima, primjerice u Osijeku – smatra Dejan Tubić. (www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content