“Zubomobil” posjetio učenike slatinske OŠ E. Kumičića

Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina prijavila se u Projekt koji organiziraju i provode Hrvatska komora dentalne medicine u suradnji sa Orbitom i Plidentom. Radi se o ”Zubomobilu”, autobusu maksimalno opremljenom kao ordinacija liječnika dentalne medicine.

– Zubomobil obilazi škole po cijeloj Hrvatskoj i liječnici dentalne medicine pregledavaju djeci zube i drže im primjerenu edukaciju o važnosti održavanja čistoće i zdravlja zubi, a posjetio je i Osnovnu školu Eugena Kumičića kao zadnju školu za ovu godinu na području istočnog dijela Hrvatske – istaknula je ravnateljica škole Božica Majhen.

Projektu je sudjelovalo 64 učenika i učenica prvih razreda matične i područnih škola od njih ukupno 70 za koje su roditelji dali prethodnu suglasnost, kojima su liječnice dentalne medicine prvo održale edukacijsko predavanja, a potom pregledale zube.

Po završetku pregleda djeca su dobila kartončiće u koje im je upisano što sa njihovim zubićima nije u redu s kojim idu dalje na pregled kod svog dentalnog liječnika, te diplomu za sudjelovanje, kao i prigodan poklon koji je sadržavao vrećicu za papuče, pastu i četkicu za zube, privjesak za ključeve i Orbit žvakaće.

– U Slatini smo napravili jednu kratku edukaciju o oralnom zdravlju djeci u dobi 6-7 godina, prvih razreda osnovne škole. Po završetku edukacije napravili smo kontrolne preglede u ”Zubomobilu”, prvoj pokretnoj stomatološkoj ordinaciji u Hrvatskoj. Riječ je o kratkim pregledima u kojima roditelji stječu uvid u status zdravlja zubi svoje djece – izjavila je doktorica dentalne medicine Marija Peakić djelatnica Doma zdravlja Osijek u timu Antunovac-Ivanovac koja je doselila iz Zagreba u Osijek, te dodala.

– Ovdje sam kao dio Projekta sa ”Zubomobilom” zadužena za područje cijele istočne Hrvatske obišla sve slavonske županije i danas je zadnji dan ovogodišnje turneje po Slavoniji na kojoj smo pregledali oko 1600 djece u dobi od prvog do četvrtog razreda i koja završava upravo ovdje u Slatini.

(Domovina.net; Foto: D. Fišli i K. Toplak)

[g-gallery gid=”431147″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content