U Slatinskom Drenovcu i Voćinu postavit će se ‘Tesla Destination Charging’ punionice za Teslina i druga vozila

Tesla Motors ubrzano širi svoju mrežu ‘Supercharger’ brzih punjača kroz Europu, tako je na red stiglo i na nekoliko instalacija u Hrvatskoj. Do sada su takve punionice već postavljene u Zagrebu, Splitu, Vrgorcu i Senju, a planirano je skoro postavljanje u Zadru, Karlovcu i Slavonskom Brodu.

Uz brze punjače vrlo značajne su i punionice na odredištima, takozvane ‘Tesla Destination Chargers’, kojima se omogućuje punjenje za vrijeme boravka, i broj tih punionica čak i Hrvatskoj je 10-tak i vise pute veci od ‘Superchargera’ sto sve zajedno omogucava Tesla vozačima putovanje bez brige ili ikakvih nedostataka. Prva instalacija Tesline punionice ‘Tesla Destination Charger’ i jedina takva u Slavoniji biti će najvjerojatnije već do kraja ove godine instalirana u Slatinskom Drenovcu, uz novi objekat Parka prirode Papuk i budući Centar za posjetitelje. Lokaciju su obišli predstavnici Tesla Motorsa, ravnatelj Parka prirode Alen Jurenac, stručni voditelj Goran Radonić i Mirko Mališ načelnik općine Čačinci.

Osim na navedenoj lokaciji, po završetku izgradnje Geo-info centra u Voćinu dogovoreno je postavljanje još jedne takve punionice. Tvrtka Tesla provodi projekt ‘Tesla Destination Charging’ koji je u odnosu na PP i NP podržan od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Podsjetimo, u sklopu programa „Zelena linija“ koji je pokrenulo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a koji je namijenjen nacionalnim parkovima i parkovima prirode u Parku prirode Papuk ranije su postavljene tri punionice za električna vozila koje se nalaze na Jankovcu, Orahovačkom jezeru i u Velikoj. Uz Teslinu punionicu u Slatinskom Drenovcu biti će postavljena i punionica za druge marke elektromotornih vozila. (pp-papuk.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content