U COOR-u Virovitica obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

U Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica danas je obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Od 9 do 17 sati roditeljima i svim zainteresiranim građanima na raspolaganju su stručnjaci Centra – edukacijski rehabilitatori, logopedi i psiholog u okviru savjetovališta za roditelje i djecu s teškoćama u razvoju.

Teme inkluzije, integracije, kako staviti dijete u prvi plan prilikom odlučivanja o vrsti obrazovnog programa te iskustva i primjeri dobre prakse našle su se na velikom tematskom Okruglom stolu.

coor4

 

Pod nazivom “Budućnost škola posebnih programa i integracija učenika u redovni sustav” on je okupio stručnjake, ravnatelje i djelatnike škola, županijske i državne uprave, liječnike školske medicine i druge. Moderatorica okruglog stola bila je Stanislava Đurčević, prof.reh.

 

coor3

Margarita Kovačević, ravnateljica COOR-a, ocijenila je okrugli stol uspješnim, jer su na njemu kroz otvoreni razgovor istaknuti konkretni problemi sa inkluzijom i integracijom učenika, problematika odgode pri upisu u školu, ali i navedeni primjeri dobre prakse u nastavi. -Okrugli stol i poticajna rasprava pokazali su da su inkluzija i integracija na djelu, kao i ukazala na postojeću suradnju škola i institucija s COOR-om te su navedeni primjeri kako tu suradnju učiniti još boljom, a sve za korist učenika i kao vid pomoći roditelju – rekla je M. Kovačević.

Istaknula je da će COOR uskoro imati priliku pružati i nove socijalne usluge kojima će se obuhvatiti sva djeca s teškoćama u razvoju, a koja su zasad izvan sustava.

coor1

Centar je danas posjetio i župan Igor Andrović, a podršku okruglom stolu i radu COOR-a dala je Vesna Šerepac, pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu. Naglasila je kako je jedan od problema istaknutih iz primjera školske prakse nedovoljna osposobljenost učitelja i nastavnika za rad s djecom s teškoćama u razvoju.

– Upravo u tome Virovitičko-podravska županija vidi priliku za pomoć, kako bismo educirali kadar i time uz pomoć stručnog savjeta i vodstva što više približili nastavu učeniku, kako on ne bi trošio svoje vrijeme nego kvalitetno svladavao radne zadatke – rekla je V. Šerepac. Županija će se posvetiti i pitanju predškolaca sa teškoćama u razvoju, rekla je, kako bi na vrijeme, sa svojim roditeljima dobili stručnu pomoć koja im je potrebna.

Svoj dan posebno su obilježili učenici, koji su uživali u animiranom filmu u Kino Parku, a koje im je poklonio Grad Virovitica.

coor2

(www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content