“Loptice” iz suhopoljskog vrtića o zdravstvenom odgoju uče u Domu zdravlja Suhopolje

U sklopu zdravstvenog odgoja u dječjim vrtićima, djeca skupine „Loptice“ vrtića Suhopolje su u Dom zdravlja Suhopolje došla u pratnji ravnateljice Ivanke Škala i odgajateljica Marine Holec i Sanje Koprivnić, a dočekale su ih patronažne sestre Josipa Rokinger i Danijela Suhanek.

U prvom posjetu u studenom obišli su ambulantu obiteljske medicine Doma zdravlja, gdje im je dr. Ivan Andrašević objasnio postupke i svrhu pregleda, a medicinska sestra Ljiljana Lončar im je demonstrirala rad u sestrinskoj ambulanti. Djeca su posjetila i ljekarnu u sklopu Doma zdravlja gdje ih je magistra Kalina Pavelić upoznala s radom ljekarne.

U prosincu je bio drugi posjet u kojem su posjetili zubnu ambulantu dr.dent.med. Nikoline Pavković i Anice Iljkić, med. Sestre. Najhrabriji su sjedili na zubarskoj stolici, a doktorica im je pregledala zubiće te su dobili Diplomu za hrabrost. Dr.Pavković je objasnila važnost oralne higijene, uz demonstraciju ispravnog pranja zubi, i preventivih pregleda od najranije dobi. Većina djece je bila s roditeljima kod zubara i tek je mali dio njih kojima je ovo prvi posjet zubnoj ordinaciji.

Dogovoreni su posjeti patronažnih sestara vrtiću Suhopolje u siječnju 2018. godine u kojima će se djecu educirati o pravilnoj prehrani, oblačenju i održavanju tjelesne aktivnosti potrebne za zdravlje. Cilj ovih posjeta i radionica je upoznavanje rada pojedinih službi i zdravstvenih stručnjaka kako bi se kod djece smanjio strah od pregleda i pretraga te kako bi se stekle potrebne zdravstvene navike kod djece predškolskog uzrasta.

(www.icv.hr, Ivanka Škala)

[g-gallery gid=”436186″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content