U okviru suradnje Zavoda za javno zdravstvo i Sveučilišta u Osijeku Siniša Brlas održao predavanje o mentalnom zdravlju i ovisnostima

Profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije kao gost predavač održao je 20. prosinca 2017. godine predavanje na temu “Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja; važnost očuvanja mentalnog zdravlja u zaštiti općeg zdravlja” studentima psihologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku.

Nastavak je to suradnje profesora Brlasa sa sveučilištima u našoj zemlji koja je započela 2014. godine od kada profesor Brlas održava predavanja o mentalnom zdravlju studentima na Pravnom fakultetu u Zagrebu, na Hrvatskim studijima u Zagrebu i na Filozofskom fakultetu u Osijeku.

Gostovanja profesora Siniše Brlasa kao predavača na cijenjenim hrvatskim fakultetima rezultat su toga što je još 2010. godine profesor Brlas sa skupinom psihologinja i psihologa pokrenuo u Republici Hrvatskoj jedinstveni projekt pod nazivom „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja“ s ciljem da se osvijeste kapaciteti psihologije kao struke za djelotvorne intervencije u proaktivnoj skrbi o mentalnom zdravlju. Projekt se od tada razvijao slijedom Nacionalne strategije zaštite mentalnog zdravlja za razdoblje od 2011. do 2016. godine u kreiranju koje je profesor Brlas također aktivno sudjelovao. Iskustva iz ovoga projekta jedinstvena su čak i izvan granica naše zemlje pa ih je profesor Brlas do sada imao priliku predstaviti i stručnjacima u Mađarskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Stoga je sasvim jasno zašto je i na našim fakultetima prepoznata potreba da se stečena znanja i iskustva prenesu i studentima onih struka koje su sudjelovale u ostvarivanju ciljeva Nacionalne strategije.

Pozivi profesoru Siniši Brlasu da održi predavanja studentima na više fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Osijeku, a u proteklim godinama i na nekoliko inozemnih sveučilišta u Mađarskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, odraz su i višegodišnjeg stručnog rada u području proaktivne skrbi o mentalnom zdravlju u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, ali su još jedan od pokazatelja da i Virovitičko-podravska županija ima vrsne stručnjake od kojih ostali mogu učiti. (www.icv.hr, sb)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content