Otvorena 8. godišnja izložba slika LIK-a “Duga” Pitomača

U prostorijama Općine Pitomača u četvrtak, 30. studenog, otvorena je osma po redu godišnja izložba slika Likovnog kluba “Duga” iz Pitomače. Sve prisutne na samom početku pozdravio je predsjednika kluba Želimira Kukavice istaknuvši da ova izložba predstavlja presjek jednogodišnjeg rada članova kluba, a diplomirana povjesničarka umjetnosti i profesorica engleskog jezika Dubravki Sikora, inače kritičarka i autorica predgovora u izložbenom katalogu, obraćajući se prvenstveno svojim bivšim i sadašnjim učenicima, rekla je da je na otvorenju bila i prije sedam  godina kada je predsjednik kluba bio Stjepan Ivanec, a sve zahvaljujući uglavnom svojem bivšem učeniku Tomislavu Saiću, koji je sve ove godine aktivan član kluba.

Godišnja izložba Duga i Slkovnica 2017 056 Custom– Lijepo je kada vas zovu i trebaju. Iako ste vi amaterski likovni klub, vidi se prilično ozbiljan rad. Svako od vas u klubu trudi se postići svoj najbolji kreativni izraz. Neki autori imaju stručnu likovnu podlogu, neki su pravi početnici, ali svi uživate u nastajanju svojih djela. Najveća korist od urađenog je užitak kreativnog stvaranja i ispunjavanja sebe kroz ta djela. Imate potencijala, ali dobro bi vam došla stručna pomoć jer treba više prostora i sredstava. Tada biste imali mogućnost učiti o svim razlikama i pojedinim vrstama likovne umjetnosti – rekla je prof. Sikora te poželjela svima još puno kreativnog rada.
Otvorenje izložbe uveličao je Mješoviti zbor crkve svetog Vida iz Pitomača izvođenjem dviju crkvenih pjesama. (www.icv.hr, bm)

Godišnja izložba Duga i Slkovnica 2017 062 Custom Godišnja izložba Duga i Slkovnica 2017 046 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content