Ovog vikenda pregršt medalja za Karate klub Virovitica: Maja Kozlinger i Laura Pokupić treće na prvenstvu Hrvatske za mlađe uzraste

U subotu i nedjelju u Mavrincima pokraj Rijeke održano je Prvenstvo Hrvatske u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore u borbama.

Na prvenstvu iz Virovitičkog karate kluba nastupili su:

– U kategoriji kadetkinja do 55 kg Maja Kozlinger koja je ovogodišnja osvajačica trećeg mjesta i brončane medalje s održanog Prvenstva hrvatske za mlađe uzraste u ožujku ove godine u Ivankovu. Maja je u međuvremenu prešla u kadetsku kategoriju pa je tako nastupila i na ovom PH-e. sam početak prve borbe bio je s dosta zadrške i nesigurnosti pa je prvu borbu izgubila od predstavnice KK Podsused grada pored Zagreba. U nastavku u repasažnim borbama pobjeđuje u sve tri borbe pa tako i u kadetskom uzrastu osvaja treće mjesto i brončanu medalju.

– U kategoriji mlađih seniorki nastupile su: Laura Pokupić u kategoriji -61 kg. Laura prvu borbu odrađuje vrlo borbeno i pobjeđuje, dok drugu gubi od prošlogodišnje medaljašice, u nastavku ponovo vrlo borbena te s dodatne dvije pobjede osigurava si treće mjesto i brončanu medalju.

– Do 55 kg nastupila je Monika Bubnjić koja u borbu za finale ulazi nesigurna i tako u zadnjoj sekundi gubi poen, a time i borbu. Kako je radila odmah i borbu za treće mjesto nije se uspjela pribrati i povratiti te odraditi kako inače radi pa gubi i treće mjesto.

– U juniorima nastupio je Pavle Radenić koji je na izlasku iz kadetske kategorije. Pavle je vrlo brz i borben, no još ipak nema dovoljno iskustva kako bi pobjedio svog suparnika, a time i pravo daljnjeg nastupa.

U subotu druga ekipa Virovitičkog karate kluba nastupila je na Međunarodnom turniru u Trbovlju u Sloveniji i to:

U učeničkoj apsolutnoj kategoriji Nikola Gondi koji je bio najuspješniji pa si je time osigurao prvo mjesto i zlato, dok je u mlađim kadetima Mihael Štefović ostao na petom mjestu.

U disciplini kata nastupio je Chris Malčec u mlađim kadetima i Matija Relić u kadetima koji se nisu uspjeli izboriti za jednu od medalja, dok je Sara Malčec u juniorskoj konkurenciji osvojila treće mjesto i brončanu medalju.

Treće mjesto i broncu osvojio je i Maks Luka Šenjug u seniorskom uzrastu.

U Nedjelju u Banjaluku na Karate turnir otputovali su:

– Lovro Erak koji je u konkurenciji mlađih učenika najuspješniji u disciplini kata pa je tako osvojio prvo mjestom i zlatnu medalju, dok je u istom uzrastu Laura Erak osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju.

U borbama u mlađih učenica nastupila je Marija Knežević koja se izborila za treće mjesto i broncu, isto kao i Lucija Knežević u kategoriji učenica.

Na turniru nastupili su još Karla Rogović, Noa i Ela Novotni koji se nažalost nisu izborili za jedan od plasmana. (www.icv.hr, mš)

20171202 184902 20171202 173919

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content