Promocija devetog dopunjenog izdanja vodiča ”Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji” u ponedjeljak 11. prosinca

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, u ponedjeljak 11. prosinca, s početkom od 12,00 sati, održat će se promocija vodiča ”Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji”. Bit će to njegovo 9. izdanje.

Već 11 godina u Virovitičko-podravskoj županiji razvija se projekt „Iskoristi dan“ kojemu je cilj pomoći mladima da osvijeste važnost organizacije vlastitog slobodnog vremena. Stručnjaci Povjerenstva za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije (Miroslav Venus, Siniša Brlas i Vesna Šerepac) u okviru ovoga projekta pokrenuli su prije devet godina ideju izrade i vodiča za pomoć u osmišljavanju slobodnog vremena djece i mladih „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“ koji informira mlade o mogućnostima uključivanja u raznolike sportske, društvene, vjerske i ine sadržaje u gradovima i općinama naše županije.

Ovo je jedinstveni vodič te vrste u Republici Hrvatskoj, a u realizaciji ideje već godinama motivirano pomažu i učenici i voditelji školskih preventivnih programa u odgojno-obrazovnim ustanovama u Virovitičko-podravskoj županiji. Nositelj je projekta Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji je i izdavač vodiča „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“.

Ishodište ovoga projekta jest istraživanje o pušenju, alkoholu, kockanju, drogama i slobodnom vremenu koje je provedeno među učenicima osnovnih i srednjih škola u Virovitičko-podravskoj županiji i koje je ukazalo na važnost i potrebu kvalitetnije organizacije slobodnog vremena djece i mladih. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content