Svečana sjednica HGK ŽK Virovitica: “Zlatne kune” tvrtkama Drvo-trgovina Slatina, Phoenix Orahovica, DAM iz Lozana i Jan – Spider iz Pitomače

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica održana je svečana sjednica Gospodarskog vijeća na kojoj su predsjednik Ivan Slamić i potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo Ivan Škorić najuspješnijim tvrtkama na području županije u 2016. godini dodijelili priznanja “Zlatna kuna”.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava dobitnici “Zlatne kune” su Drvo-trgovina Slatina i Phoenix Orahovica. Tvrtka Drvo-trgovina uz proizvodnju piljene građe bavi se i proizvodnjom furnira i lamela za podove, a u 2016. godini prema rezultatima poslovanja nalazila se na 4. mjestu na području Virovitičko-podravske županije s izvozom od oko 9 i pol milijuna dolara.

MG 5052Tvrtka Phoenix iz Orahovice 2015. godine proglašena je najboljom malom tvrtkom izvoznikom u Hrvatskoj u konkurenciji 20 tisuća tvrtki, bavi se proizvodnjom opruga, obradom metala i izradom metalnih konstrukcija, a u prošloj godini nalazila se na 20. mjestu po rezultatima poslovanja s izvozom od oko 2 i pol milijuna dolara.

U kategoriji malih trgovačkih društava priznanja su dobili tvrtka DAM iz Lozana i Jan-spider iz Pitomače. DAM iz Lozana, obiteljska tvrtka koja se bavi proizvodnjom i preradom ljekovitog bilja, u prošloj se godini prema rezultatima poslovanja našla na 62. mjestu s izvozom od oko 2 milijuna 800 tisuća dolara. Proizvodnjom i preradom ljekovitog bilja te proizvodnjom čajeva bavi se i tvrtka Jan-spider iz Pitomače, koja je u prošloj godini prema poslovnim rezultatima zauzela 9. mjesto s izvozom od oko 5 milijuna dolara.

MG 5063Važno je naglasiti da su ovogodišnji dobitnici priznanja “Zlatna kuna” sve redom obiteljske tvrtke koje su isključivo vezane uz prodaju svojih proizvoda na inozemna tržišta.
Uz tajnika Područne obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Božidara Jeremića čestitku nagrađenima uputio je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

U okviru sjednice promovirana je i 21. publikacija “Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije u 2016. godini”.

[g-gallery gid=”436133″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content