Završna konferencija o energetskoj obnovi u OŠ Davorin Trstenjak Čađavica

Nakon nepune dvije godine od potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u Osnovnoj školi Davorina Trstenjaka Čađavica u utorak, 5. prosinca, održana je Završna konferencija projekta energetske obnove stare škole, sagrađene 1940. godine kao i dograđene škole i sportske dvorane iz 1973. godine. Ukupna vrijednost projekta je 1,7 milijuna kuna od čega najveći dio bespovratnih sredstava daje Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Europski fondovi i Virovitičko-podravska županija.

Uvodnim izlaganjem o realizaciji ove investicije ravnateljica Osnovne škole Ksenija Žunec upoznala je nazočne o potrebi i obavezi stvaranja jednakih uvjeta školovanja u svim sredinama. Pročelnica Županijskog ureda Vesna Šerepac s naglašenim zadovoljstvom govorila je o ovom složnom školskom kolektivu istaknuvši da će se sredstva koja se uštede u ovoj školi biti korištena za poboljšanje školovanja. U ime župana Igora Androvića, govorio je njegov zamjenik Marijo Klement poželjevši što više projekata kako Školi tako i VIDRI.

Voditelj projekta Hrvoje Dragičević, iz Razvojne agencije VIDRA, u predstavljanju projekta energetske obnove naglasio je kako su svi ciljevi projekta ostvareni te da su uštede u toplinskoj i elektro energiji do 70 posto. (www.icv.hr, žf)