Vrijedna donacija stigla u Viroviticu: Obitelj Jakopović iz Zagreba donirala Goranu Dencu modele američke uskotračne željeznice koje možete vidjeti na izložbi “Virovitica voli vlakove”

Da se dobar glas daleko čuje govori još jedna priča u kojoj su glavni sudionici Goran Denac, začetnik izložbe “Virovitica voli vlakove” o kojoj pišemo od njenog samog početka, i obitelj Jakopović iz Zagreba. Naime, Nenad i Nevenka Jakopović pročitali su na internetu i Facebooku o virovitičkoj izložbi “Virovitica voli vlakove” te su se odlučili donirati Goranu ručno izrađene modele uskotračne američke željeznice tj. 2 lokomotive i 6 vagona koji su izrađeni od drveta, plastike i metala i tračnice izrađene od drveta i karniša. Modele je u mjerilu 1:11 izradio Nenadov otac Rudolf. Da se radi o vrijednoj donaciji govori i činjenica da su ti modeli 70-ih godina bili su izloženi posjetiteljima u Tehničkom muzeju u Zagrebu i sada su u Virovitici.

MG 8730

Nenad i Nevenka ove su subote posjetili Viroviticu da bi se i sami uvjerili u svu raskoš virovitičke izložbe malih vlakova koja plijeni pozornost sviju koji je posjete. Goran im nije stigao ni prikazati svaki detalj izložbe jer ih je uistinu mnogo, a o kojima ćemo i mi uskoro ponovno pisati. Oduševljeni izložbom gotovo je sigurno da će se ponovno vratiti u Virovitici, moguće i s novim donacijama.

MG 8774

Goran nam je najavio i ponovno predstavljanje izložbe “Virovitica voli vlakove” na ovogodišnjem Viroexpu gdje će i ovog puta surađivati s Tehničkom školom Virovitica i na kojoj će posjetitelji moći uživati u mnoštvu modela vlakića, autića, tramvaja i autobusa.

MG 8635

Najavljena je i Burza vlakića koja će se u Virovitici održati 24. ožujka, koja će i ovog puta privući mnoštvo ljubitelja malih vlakova, a na kojoj će se u suradnji s Hrvatskom udrugom ljubitelja uskotračne željeznice (HRKLJUŠ) predstaviti modele “šumske željeznice”. (www.icv.hr, mr, foto: Matija R.)

[g-gallery gid=”440050″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content