Zlatni prsti: Virovitički pijanisti zlatni na natjecanju u Sloveniji

Na 7. međunarodnom pijanističkom natjecanju Ivan Rijavec, koje je održano 27. i 28. siječnja u Rogaškoj Slatina (SLO) učenici Glazbene škole “Jan Vlašimsky” Virovitica osvojili su prve nagrade, zlatne medalje i prva mjesta u svojim kategorijama.

LUKA STANJEVIĆ, 99.50 bodova
LOVRO MOSLAVAC, 99 bodova
– Nastavnica: Svetlana Relić

MARKO BOLJEVČAN, 99 bodova
KLARA VOLENIK, 97 bodova
– Nastavnica: Mirjana Dizdarević Bjelajac

SARA VRANIĆ, 96.75 bodova
– Nastavnica: Karolina Petrović

Sedmo je ovo po redu natjecanje koje se održava u Rogaškoj u spomen na Ivana Rijaveca, skladatelja i pijanista, čije se skladbe izvode u svakoj kategoriji. Ove godine nastupilo je 56 učenika iz 5 zemalja, a gotovo polovinu završnog koncerta (najljepše izvedbe prvonagrađenih po izboru žirija) nosili su Virovitičani. Predsjednik ocjenjivačkog suda, eminentni pedagog i pijanist, prof. Vladimir Mlinarić pohvalio je rad naših nastavnika i poželio učenicima uspjeh na predstojećim natjecanjima u Republici Hrvatskoj, koje će i on kao gost pratiti.

-Ovo je prvi put da s klavirskog odjela na natjecanje povedemo više dječaka nego djevojčica – rekla nam je emotivno pročelnica klavirskog odjela Svetlana Relić dodajući da oni imaju ono nešto što osvaja. – Veselimo se svakom ovakvom putovanju i druženju, kao i nagradi našeg rada i truda. Za dobru svirku uvijek je potrebna dobra atmosfera koju nam od srca, financijski i moralno omogući naš ravnatelj. Njemu smo zahvalni, a na djecu ponosni – istaknula je S. Relić.

Čestitke našim zlatnim dječacima, djevojčicama i njihovim mentorima.

(www.icv.hr, S. Relić)

[g-gallery gid=”440265″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content