GO HDZ Slatina održao sastanak s članovima ogranaka, traži se aktivniji rad u društvu i politici

Nakon Gornjeg Miholjca, Kozica i Slatine Zapad, predsjednik Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Miran Janečić u srijedu, 7. ožujka, održao je zajednički sastanak Predsjedništva gradskog HDZ-a i s ograncima Slatina Sjever i Slatina Jug.

Predsjednik Janečić upoznao je članove izvršnih odbora ogranaka s rezultatima prošlogodišnjih izvanrednih unutarstranačkih izbora na gradskoj razini.

– Mislim da je dobro da se ovako sastajemo, jer ako se ne poznajemo i ako se ne budemo družili, održavali sastanke i komunicirali, može se dogoditi da na ulici prolazimo jedni pored drugih, a da i ne znamo da smo članovi iste stranke. Bitno je da to zajedništvo održavamo tijekom cijele godine, a ne samo pred izbore ili kad se nešto događa – rekao je predsjednik Janečić zalažući se za bolju povezanost članova. Govoreći o daljnjem radu stranke Janečić je izrazio želju za boljom prisutnošću u medijskom prostoru, koji je u gradu vrlo skučen.

– Velika većina predsjednika i članova vijeća mjesnih odbora članovi su HDZ-a. Očekuje se da oni budu vrlo aktivni i da svojim radom pokažu gradskoj vlasti da postoje, rade i razmišljaju pozitivno. Od članova stranke u pojedinim udrugama očekuje se da budu aktivni članovi u društvu, ne radi stranačke prepoznatljivosti, nego kao građani koji će pridonijeti radu svojih udruga. Ne treba neradom opstruirati gradski vlast, nego moramo biti prisutni i sada, kad nismo u poziciji vlasti, da pokažemo da imamo ljude na koje ćemo moći računati kad bude trebalo – poručio je Janečić.

070318hdz 1
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spomenuo je i projekte koje sadašnja gradska vlast provodi, od Sekvoje i Inkubatora do Aglomeracije, rekavši da je nužno te projekte dovršiti, ali i naglasiti da je riječ o istim projektima koje je započeo HDZ u vrijeme bivše gradske vlasti.

U petak, 16. ožujka, bit će obilježena 28. obljetnica osnivanja Hrvatske demokratske zajednice Slatina i bit će to prilika da se članovi stranke na dostojanstven i svečani način prisjete ljudi koji su osnivali HDZ.

O potrebi aktivnijeg djelovanja u Zajednici žena „Katarina Zrinski“ govorila je Helena Hegediš, o aktivnostima Kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću njegova predsjednica Sanja Bošnjak, a o tijeku izrade nacrta novoga statuta stranke Oliver Jukić.

GRADSKI HDZ OFORMIO ŠEST ODBORA

S obzirom na uočenu potrebu razmatranja i obrađivanja tema iz pojedinih područja, oformljeni su Odbor za financije i proračun, Odbor za gospodarstvo i poduzetništvo, Odbor za sport, kulturu i školstvo, Odbor za marketing, medije i turizam, Odbor za branitelje i Odbor za komunalnu infrastrukturu, urbanizam i zaštitu okoliša. U tim su odborima angažirani svi članovi Gradskog odbora stranke i svi predsjednici temeljnih ogranaka, a broj članova odbora nije ograničen.

070318hdz 2

PREDSJEDNICI TEMELJNIH OGRANAKA

Za predsjednike temeljnih ogranaka izabrani su Kruno Fabijanac (Slatina Sjever), Krunoslav Šarabok (Slatina Zapad), Juraj Randelj (Slatina Istok), Boris Radočaj (Slatina Jug), Josip Hetrih (Kozice), Darko Grgić (Medinci), Željko Kolinger (Gornji Miholjac), Robert Medved (Bakić), Zlatko Borovec (Donji Meljani) i Tomislav Kizivat (Sladojevci).

ČLANOVI GRADSKOG ODBORA I PREDSJEDNIŠTVA

Na skupštini u Gradski odbor HDZ-a izabrani su Igor Fazekaš, Oliver Jukić, Sanja Bošnjak, Josip Hetrih, Danijela Fabric Fabijanac, Marijo Kokorić, Radenko Pavić, Marko Telišman, Dario Medved, Ivan Roštaš, Antun Vujić, Mario Đurinić, Robertino Repić, Ivana Škrlec, Juraj Randelj, Daniel Medved, Mirela Benija, Damir Drokan, Helena Hegediš i Miran Janečić kao predsjednik. Osim predsjednika Janečića u Predsjedništvo Gradskog odbora ušli su Igor Fazekaš, Oliver Jukić i Sanja Bošnjak kao članovi s najviše dobivenih glasova, Josip Hetrih kao predsjednik Mladeži HDZ-a i Helena Hegediš kao predsjednica Udruge „Katarina Zrinski“. Fazekaš, Jukić i Bošnjak su potpredsjednici, Hetrih je tajnik, a Hegediš rizničarka. (www.icv.hr, df, pž)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content