Općina Sopje prijavila dva nova projekta: izgradnja platoa na mjesnom groblju u Sopju i modernizacija javne (LED) rasvjete

Općina Sopje je na natječaju Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2018. godini, prijavila dva projekta koji su u skladu s projektnim aktivnostima županijske razvojne strategije Virovitičko-podravske županije, a odnosi se na održavanje javnih površina, izgradnja platoa na mjesnom groblju u Sopju i modernizacija javne (LED) rasvjete.

Uređenjem parkirališta ispred kuće oproštaja bio bi omogućen lakši prilaz korisnicima zgrade, poboljšala bi se dostupnost komunalne infrastrukture, te bi se podigla razina komunalne usluge i standarda na području općine Sopje. Ukupna vrijednost projekta je 338.048,75 kn.

Projektom modernizacije javne rasvjete osigurati će se primjerena i energetski učinkovita javna rasvjeta, povećati sigurnost pješaka i drugih sudionika u prometu u uvjetima slabije vidljivosti uz značajnu uštedu električne energije u odnosu na postojeća rasvjetna tijela. Ukupna vrijednost projekta modernizacije javne rasvjete je 249.375,00 kn. (www.icv.hr, ADF)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content