OPREZ, POLEDICA: Pada ledena kiša, osobni automobil sletio s ceste

Na području županije od jutra pada ledena kiša koja se ledi u dodiru s površinom, što stvara posebne probleme u prometu. Osim na tlu, kiša se ledi i na staklima automobila pa uvelike smanjuje vidljivost. Vozite sporo i oprezno.

Poledica je razlog zbog koje je jutros u Lozanu osobni automobil virovitičkih registarskih oznaka sletio s ceste i okrenuo se na bok. Nasreću, kako neslužbeno doznajemo, nema ozlijeđenih.

Stanje na cestama

HAK je na svojim stranicama izvijestio kako je promet otežan diljem zemlje.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zbog prepriječenog teretnog vozila kod odmorišta Ježevo (55+700 km) u smjeru istoka promet je obustavljen između čvorova Rugvica i Ivanić Grad. Vozači se pozivaju na strpljenje i razumijevanje izvanrednih okolnosti.

Zbog kiše koja se ledi u dodiru s tlom vozi se uz ograničenje brzine na autocestama: A1 Bosiljevo-čvor Otočac, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A11 Jakuševec-Lekenik.

Zbog zimskih uvjeta trenutačno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri i obratno. Mole se vozači da ne kreću na put zbog popunjenih parkirališta na odmorištima. Podsjećamo vozače ostalih teretnih vozila da ih na području pojedinih policijskih uprava prometna policija može isključivati iz prometa, ovisno o meteorološkim prilikama i sigurnosnoj procjeni.

Snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, Baranji, dijelu Istre, Hrvatskog primorja, središnje i sjeverozapadne Hrvatske. U Dalmaciji pada kiša, a mjestimice ima i magle. Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske i Hrvatskog primorja. Zbog niskih temperatura, ali i kiše koja se ledi u dodiru s tlom moguća je poledica. Vozače pozivamo da prilagode brzinu vožnje trenutačnim uvjetima na cesti, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme. (www.icv.hr, hak.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content