U Osnovnoj školi Petra Preradovića Pitomača brojnim radionicama započelo obilježavanje Dana škole

Povodom 200. obljetnice rođenja pjesnika Petra Preradovića danas su u Osnovnoj školi Petra Preradovića Pitomača učenici i učitelji održali niz radionica čime je započelo obilježavanje Dana škole. Za učenike nižih razreda organizirano je sedam radionica.

Radionicu “Škrinja zaboravljenih igara” pripremile su učiteljice Slavica Bartolić, Jasminka Bradaš, Danijela Putnik i gospođa Ivka Mađar, radionicu “Stare dječje plesne igre” učiteljice Marija Kovačević-Švarbić, Dunja Ravlić i Marijana Rešetar, a “Dječje igračke iz Preradovićevog doba” pripremile su Nikolina Šimota i Katarina Moslavac. Za radionicu “Lutke od platna” zaslužne su učiteljice Željka Hanzić i Ivana Frajlić, dok su radionicu naziva “Krasopis” organizirale Draženka Slavić, Mirela Gašparić, Elica Novaković i Branka Botković. Učiteljice Božica Rakijašić, Jasminka Šestanj Dafčik, Slavica Koren, Martina Smolčić te časna sestra Emanuela Pečnik pripremile su radionicu “Preradoviću za 200. rođendan”, a radionicu “Školstvo 19. stoljeća” učiteljice Jelena Bedeković i Jelena Begović.

DSC 1898

I učenici viših razreda sudjelovali su u različitim radionicama. “Druženje s Petrom” naziv je radionice iz hrvatskoga jezika koju je pripremila učiteljica Biljana Bukovšak, dok je učiteljica Sanja Lusavec zaslužna za radionicu iz njemačkoga jezika “Petar von Preradovich”. Radionicu iz geografije i povijesti naziva “Putnik”, organizirale su učiteljice Bernada Slaviček, Ivana Mijok i Valerija Jakupec-Zvonar, a radionicu likovne kulture “Rekompozicija i fotomontaža” učiteljica Vedrana Filipović Marinić.

U čast pjesniku učenici su sudjelovali u radionicama i pri tome stekli nova znanja te se izvrsno zabavili.
(www.icv.hr, kp; foto: FotoBegović)
DSC 1904

[g-gallery gid=”446651″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content