Za projekt “Ruksak pun kulture” izabrane osnovne škole Josipa Kozarca Slatina i Ivana Brlić Mažuranić Orahovica

Ministarstvo kulture, odabralo je vrtiće i škole za projekt „Ruksak pun kulture – umjetnosti i kultura u vrtiću i školi“ za drugo polugodište školske godine 2017./2018. S područja Virovitičko-podravske županije, odabrana je Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina i Osnovna škola Ivana Brlić Mažuranić Orahovica.

Svrha ovog projekta je poticanje djece i mladih na razumijevanje i usvajanje umjetnosti i kulture u dislociranim i prometno slabije povezanim područjima Republike Hrvatske, uz cilj da se kroz pripremu i provedbu različitih kulturnih i umjetničkih programa, prilagođenih djeci i mladima u vrtićima, osnovnim i srednjim školama u dislociranim, prometno slabije povezanim područjima Republike Hrvatske.

Ruksak (pun) kulture program je koji omogućava usvajanje i približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima koji žive u sredinama s ograničenom dostupnosti kulturnim i umjetničkim sadržajima. Program zajednički provode Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kao dopunski program potpore kurikulu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama. (www.vpz.hr, www.min.kulture.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content