CRNI VIKEND Traktorist (28) bez vozačke nešto prije ponoći vozio s 2.50 promila u krvi

Protekli tjedan na našim prometnicama bio je poprilično buran. Prema policijskom izvješću evidentirano je 5 prometnih nesreća, od koji su u dvije vozači lakše ozlijeđeni. Svojevrsni rekorder tjedna, s najvećom koncentracijom alkohola u organizmu, bio je 28-godišnji vozač traktora iz Turnašice s čak 2.50 promila u krvi. Policija ga je zaustavila u subotu oko 23 sata te je ustanovljeno kako vozač, osim vožnje u alkoholiziranom stanju, traktorom upravlja pod zabranom upravljanja i tako čini dodatni prekršaj.

BEZ POJASA, VOZE S MOBITELIMA NA UHU

Osim „rekordera“, utvrđeno je još 42 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja te još 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane. Čak 84 vozača upravljala su vozilom nepropisnom brzinom, 74 nije koristilo sigurnosni pojas, 29 je prekršaj učinilo korištenjem mobitela za vrijeme vožnje, a 4 osobe upravljale su vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. U subotu i nedjelju od 22 do 6 sati na području cijele policijske uprave provedena je akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U provedbi akcije je izvršen je nadzor 148 sudionika u prometu i kod njih utvrđeno i sankcionirano 35 prekršaja od kojih 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

LAKŠE PO GASU
Tijekom ovog tjedna, od 16. do 22. travnja na području policijske uprave policija će pojačano nadzirati brzinu kretanja vozila, sukladno planiranim aktivnostima organizacije TISPOL, a od 6 sati 18. travnja do 6 sati 19. travnja bit će proveden 24-satni nadzor brzine kretanja vozila.

(www.icv.hr, ml; foto:ilustracija Youtube)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content